Организъм 3 в 1! Тялото – на Баце,  главата – Шиши, а Каскета – имунитетът

0

- Advertisement -

Бойко Борисов има участие в създаването на двата списъка „Магнитски“, а наличието на Владислав Горанов в тях означава, че и самият той ще фигурира в следващ такъв. Това заяви в студиото на Нова тв  бизнесменът Пламен Бобоков.

“Очаквах доста по-заслужили деятели да намерят място там, като Бойко Борисов и Иван Гешев. Наличието на Горанов в тези списъци означава, че не е далече и времето, когато ще видим и Борисов в тях. Смятам, че той има участие в създаването на двата списъка “Магнитски”. Той е човек, който за да спаси себе си е готов да жертва всички. За него няма никаво значение родината, партията, децата и внуците му. Има значение само собственото му оцеляване”, каза Бобоков. 

Според него обещанието на членове на ГЕРБ да подкрепят антикорупционно законодателство означава, че “Борисов ще жертва Гешев”. 

Само преди дни стана ясно, че прокуратурата е прекратила разследването за престъпен сговор срещу президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

Делото срещу тях беше образувано на 18 юни 2020 г., а двамата бяха обвинени за престъпен сговор за времето от ноември 2019 г. до края на януари 2020 г. За да илюстрира обвиненията си по образуваното разследване, прокуратурата няколко пъти разпространи и снимки от чат между Бобоков и Узунов. Всички те имаха за цел да покажат близките отношения на Бобоков с президента Румен Радев.

- Advertisement -

На 9 юли 2020 г. служители на МВР и Специализираната прокуратура влязоха в президентството, като тогава бяха арестувани Узунов и Бобоков. Акцията предизвика масови протести срещу тогавашното правителство на Бойко Борисов, както и срещу главния прокурор Иван Гешев.

В края на 2021 г. Бобоков и Узунов осъдиха прокуратурата, че бездейства по това разследване – нито го внася в съда, нито го прекратява. Сега могат да заведат и дело за обезщетение за незаконно обвинение.

Пред Нова тв сега Бобоков бе категоричен, че делата срещу него за имали за цел “да ни се затвори устата, защото не сме били от близкия кръг на Борисов”.  “В основата на всичко, което ни се случи, винаги е стоял Борисов и неговите психопатии за оцеляване. Гешев е изпълнител. Пеевски се възползва от ситуацията, той е по бързите сделки”, коментира бизнесменът и допълни, че конфликт между президента Румен Радев и Бойко Борисов не съществува.

Бобоков призна, че все още поддържа отношения с президента Румен Радев, но се чуват много по-рядко. Той изрази учудване от поведението на държавния глава в последно време, като според него вече няма конфликт между Борисов и Радев. „Изненада ме всички това. Вече гледаме в различни посоки с президента. Вече всички виждат промяна в него“, добави бизнесменът. “Тогава имаше конфликт между президента и Борисов. Съдейки по действията на Радев, изглежда, че вече са в близки отношения”, каза още той. 

“Липсата на справедливост отсъства в нашето общество. В основата на всичко това е мафиотизираната държава. Всички структури, изградени от Борисов, са с подкрепата на Пеевски и Гешев. Всички въпроси ще се решат, когато Борисов влезе в затвора. Това е много просто, елегантно и добро решение за нашето общество”, заяви още Бобоков.

Бизнесменът обяви и, че Бойко Борисов, Делян Пеевски и Иван Гешев са един организъм. Пеевски е главата, тялото е Борисов, а Гешев е имунитета. Той е имунната система на този организъм. Този организъм обаче вече е разстроен, твърди Бобоков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече