Путин и Кабаева живет в златна резиденция във Валдай (СНИМКИ, ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Разследване на руската медия „Проект“ показва част от местата където живеят Алина Кабаева, Владимир Путин и децата им. Става дума за резиденцията на руския президент във Валдай, която представлява имение от няколко сгради, оборудвани в царските традиции. Основната сграда по нареждане на Путин е премебелирана, като по-съвременните мебели са сменени с покрити със злато. 

Стаята със златните столове и полилея, от който могат да се „скубят“ парчета златен варак

Изданието разполага със снимки, предоставени им от строителя. Дворецът е построен през 2005 г.  Преди време сградата бе показана във филм на екипа на Алексей Навални, но златото вътре досега никой не е виждал, отбелязва „Проект“. 

- Advertisement -

„Дворецът е направо фрашкан със злато и други атрибути на разкоша. На долния етаж – където има басейн, хамам и джакузи, има стая, която строителите начират „мазето“. Там над покритите със златен варак столове и маса виси полилей – кълбо. Направен е така, че гостите могат да си късат парчета от златния варак. На останалите три етажа също има много злато. На втория етаж се намира златната гостна. Там има гигантски полилей, който минава през трите етажа, украсен е според строителите с рубини. На 800 м от двореца на президента се намира дървена къща от 1200 кв. м. Както в царските времена това е домът на царицата, т.е. Алина Кабаева. До нея има пристан за лодки и канал, който води към класическия дворцов парк, който е 28 хектара. 

Отделно „Проект“ показва и апартамента на Кабаева в Сочи. Тя живее в най-големия апартамент в Русия. Двуетажното жилище в комплекса „Кралски парк“ е от 2600 кв. м – в него има всичко нужно – басейн, кинозала, патио и лична хеликоптерна площадка. През 2021 г. жилището е представено като най-големия апартамент в Русия, без да се споменава чия собственост е. Разбира се, официално не се води на името на Кабаева, а на приятел на Путин и сина му. Платено е от кипърската фирма „Ермира“, известна като „касичката на Путин“. 

Разследването за „Ермира“ води до приходите й от известната водка „Путинка“, която оказва се има общо с Владимир Путин не само заради името. От продажбите на водката Путин и свързаните с него лица, които формално притежават „Ермира“, са спечелили 500 милиона долара. През 2005 г. в Русия са продадени 40 милиона литра от тази водка. „Путинка“, която не е скъп алкохол, става лидер в продажбите. По същото време е и пикът в смъртността от употреба на алкохол – умрели са 104 000 души. В началото на 2015 г. с указ Путин за първи път намалява, а не увеличава минималната цена на водката, определяна от държавата. Още тогава експертите казват, че печеливши от това решение са производителите на масовия алкохол, в това число и „Путинка“. Разследването се занимава и какви имоти имат роднините на Кабаева, както и бившата жена Путин – Людмила, една от дъщерите му, актуалният спътник на Людмила. Всички те са купени с пари от „Ермира“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече