Политическа гротеска: ПП-ДБ клекнаха на Баце, борбата срещу корупцията се отлага

0

- Advertisement -

ПП-ДБ са неспособни да влязат в битка с корупцията, защото тя вирее и в техните редици. Заявиха, че ще се борят срещу Борисов, а демонстративно и задкулисно преговарят със „символа на корупцията и беззаконието“, по техните думи, който щяха да вкарват в затвора. Сега искат да реализират с него съдебна реформа, като за целта коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за „обща законодателна рамка“, а председател на Парламента да бъде Росен Желязков.

Това е огромна политическа гротеска на гърба на българските граждани и избиратели, които винаги плащат цената.

Истината е, че ПП-ДБ се страхуват от ГЕРБ и Борисов, защото електоралнана им тежест скоропостижно намалява, а ГЕРБ има твърд електорат и по-надолу от това положение, в което се намира, не може да слезе като гласове. Пъчеха се, че ще бъдат първа политическа сила, но не са и навярно никога няма да бъдат.

Пита се, какво работят депутатите в парламент без председател и без комисии? Ще отговоря: НИЩО! Смучат заплати и привилегии.

- Advertisement -

49-то Народно събрание не става и за чеп за зале.

Ако ще имаме ротационен председател на парламента, както първоначално предложи Асен Василев, защо да нямаме и ротационен премиер – две седмици Николай Копринков, две седмици Пламен Узунов? Така и Борисов ще е доволен, и Радев, и Пеевски, и Бобоков, и Вальо Златев…

…и „чичо Гошо“ (Георги Гергов) от Пловдив – най-вече.

Автор: Стоян Тончев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече