„Хвръкнаха глави“: Масови уволнения на руски генерали след посещението на Путин на фронта

0

- Advertisement -

„Хвръкнаха глави“. Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

- Advertisement -

Каналът Wargonzo, цитиран от „Сега“ пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения. „Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник“.

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го „касапина от Мариупол“ заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър. Z-каналът „Рибар“ твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

Министърът на отбраната Шойгу и шефът на Генщаба Валерий Герасимов не придружаваха Путин при посещенията му в Херсонска и Луганска област. „Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре“, казва за The Moscow Times източник, близък до МО. Според военния кореспондент Сладков ще има още оставки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече