Руди Гела взриви ПП – ще пуска неудобни записи. Кирчо скочи: Правени са от „дълбоката държава“

0

- Advertisement -

Повече от скандални записи се кани да пусне в общодостъпен файл в петък сутрин в БТА бившият депутат от ИТН и настоящ от Продължаваме промяната – Демократична България Радостин Василев (с рякор Руди Гела) срещу готвената ротационна коалиция с ГЕРБ. И намекна, че ще се люспи от ПП. Напомняме, че пишман политикът изостави и ИТН през юни 2022 г.,а ако напусне и ПП, излиза, че е изоставил две партии в рамките на по-малко от година.

Часове по-късно на извънреден брифинг съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков скандално обяви, че политици от формацията му и от „Демократична България“ са били записвани от службите и в петък Радостин Василев, който се очаква да се отцепи от ПП, ще извади манипулирани компромати.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

- Advertisement -

Той добави, че прокуратурата също знаела, че ако минат предстоящите законопроекти, тя може „да бъде прочистена от дълбокото задкулисие“: „Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно – или ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България“.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван „емоционално нестабилен политик” – Радостин Василев. 

„Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет. И личната му амбиция да бъде министър на спорта, и отказът към него в този кабинет, го доведоха до емоционална нестабилност. Който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят”, поясни Петков.

Така в крайна сметка излезе, че най-вероятно внезапната изява на Петков е авансова контра спрямо планираните утрешни действия на Радостин Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече