Жив да го ожалиш! Пак заплашили Каскета

0

- Advertisement -

Излезлият в отпуск по лични причини главен прокурор Иван Гешев съобщи на профила си във „Фейсбук“, че срещу него има заплаха и това му е съобщено от службите.

Освен това заплаха имало и срещу още един прокурор, но Гешев не го назовава по име. Но пък цитира и статия на „Труд“, в която се говори за заплаха срещу него и наблюдаващия прокурор по делото „Барселонагейт“. Малко след това от пресцентъра на Прокуратурата потвърдиха на профила си в социалните мрежи, че става въпрос именно за наблюдаващият прокурор по “Барселонагейт”.

А самият Гешев продължава поста си във „Фейсбук“ в героичен стил: 

След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства […].

- Advertisement -

Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!“

По-рано днес пък зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров изрази пред bTV притесненията си, че хора и автомобили го следят постоянно от 15 май насам. Тодоров не бил наясно дали е следен от частна структура или от държавна, но реши да види връзка между неговото следене и „хората, които направиха атентата срещу главния прокурор“. 

След 15 май – денят, в който Иван Гешев скъса оставката си, съмнителни хора почнаха да следят моите ежедневни навици. Със сигурност съм обект на проследяване и подслушване. Забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми. Правя си изводите за това, което се случва, обясни Тодоров сега.

„От вчера следобед един дрон обикаля и влиза в терасата ми. Жилището е собственост на родителите на съпругата ми“, заяви същият човек на 16 май т.г. Няма да поискам охрана от министър Зарков, защото не съм направил нищо нередно. В крайна сметка животът е такъв, ще го живеем, обясни заместник-директорът на НСлС.

Тодоров е един от участниците в скандалите, които тресат върховете на прокуратурата от 1 май насам и е на страната на Гешев. Той е човекът, за когото се твърди, че е завел на мястото на взрива край колата на главния прокурор прословутия израелски експерт. Директорът на националното следствие Борислав Сарафов поиска отстраняването му от поста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече