ВИДЕО Корупция, компромати, магистрати. Бившата на Пепи Еврото за „Осемте джуджета“

0

- Advertisement -

Бившият следовател Петьо Петров, известен с прякора си Еврото, е имал добре изградена схема за влияние в съдебната система и чрез познанства, корупция и компромати е решавал или е създавал проблеми на различни хора.

Това твърди в интервю за организацията „Антикорупционен фонд“ (АФК) някогашната му съпруга Любена Павлова. АКФ са автори на разследването „Осемте джуджета“ (кръстено на ресторанта, използван от Петров като база), в което бизнесменът Илия Златанов разказа за брутален опит асансьорните му фабрики да бъдат отнети. През последните три години прокуратурата не е повдигнала нито едно обвинение по това разследване, а наскоро дори се опита да го прекрати.

Самата Павлова твърди, че е „осигурявала логистика“ около дейността на тази мрежа за влияние. Запитана какво означава това, тя заяви:

Дали трябва някой да се заснеме, дали трябва някой да се проследи, винаги е било шарено. Каквото е трябвало, се е вършело„.

Илия Златанов твърдеше, че тя е ходела въоръжена, имала е основна роля в изнудването му и му е обяснявала, че трябва да е благодарен, че е жив.

Отвлече детето

Павлова заяви, че е решила да говори публично, защото от близо две години не е виждала детето си. Според нея то било отвлечено от баща си Петьо Еврото и тя нямала представа къде е. Павлова твърди, че нито един адвокат не искал да се занимава с казуса. Полицията също не желаела да се намесва.

Просто хората знаят колко е мръсен и че не е добре с главата и не искат да влизат в това„, заяви тя.

По думите ѝ конфликтът с бившия ѝ съпруг станал причина в т.нар. заговор за свалянето на Гешев да бъде замесено името на неин познат – Тони Иванов, известен като Тони Парфюма. Той бе сред споменатите като заговорници наред със застреляния наскоро в Южна Африка Красимир Каменов-Къро.

От няколко месеца вървят страхотии в тая държава. Първи пример беше арестът на мой познат, който се случи понеже Петров беше останал с впечатлението, че това момче ми е приятел интимен. А не може някой да му пипа жената. Това момче е Тони Иванов, небезизвестният Тони Парфюма. Никога не ми е бил гадже. Почна се с него, спряха го за някаква безумна история с полицейски лампи, радиостанции, НСО го били пазели. Там се опитаха и политически да го извъртят, понеже той е симпатизант на ПП-ДБ„, каза Павлова.

Според нея любима фраза на бившия следовател била:

Като няма доказателства, ще си ги донесем„.

Той писа на Гешев

Според нея писмото със заплаха до главния прокурор Иван Гешев е писано от бившия ѝ съпруг. За въпросното писмо Гешев съобщи, че го е получил след завръщането си от САЩ и дни след избухналия на 1 май взрив до колата му. В писмото са използвани цитати от детската книжка „Мечо Пух“и се обяснява, че Гешев бил сам на скала, трябвало да внимава, защото някой ще „натисне enter-а“и др. Главният прокурор обсъжда писмото с члена на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев и двамата спорят дали това е в „неговия стил“, но без да споменават име на заподозрения за автор.

Павлова твърди, че в това писмо има изрази, които бившият ѝ съпруг използвал по пет-шест пъти на ден. Тя го играела негова стенографка, понеже той не можел да записва всичко, което измисли.

- Advertisement -

В това писмо аз съзирам него. По тоя начин ти да вдигнеш ръка, да налетиш на главен прокурор от страна в ЕС, това говори за много сериозен ментален срив или някой стои зад тебе„, каза тя.

Идват магистратите, все бедни, все нямат

В ресторант „Осемте джуджета“ редовно са ходели магистрати по работа, каза още Павлова. Тя описва мястото като „тържище на бъдеще“. На някои се давали пари, на други апартаменти и коли. Други пък минавали само с обещание за кариерно израстване. Често пъти се използвали компромати – например записи от интимен характер, за да се направи или да не се направи нещо.

Те все бедни, все нямат, все са под наем, все колата е стара и се е счупила„, описа ситуацията тя.

Сред най-редовните посетители на ресторанта е бил шефът на следствието и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, както и бившият градски прокурор на София Емилия Русинова, твърди Павлова. Сарафов ходел там по няколко пъти седмично и не заради храната.

Преди дни АКФ публикува снимки на Сарафов в „Осемте джуджета“. Той се оправда, че бил извикан на мястото от Гешев именно с цел да бъде заснет.

Двамата са в конфликт след взрива срещу колата на главния прокурор. Сарафов твърди, че Гешев бил много близък с Петров. Според Павлова обаче е тъкмо обратното. Тя заяви, че в момента бил задействан план за свалянето на Гешев, а Сарафов трябвало да остане главен прокурор до избирането на нов.

Тогава ще е страшно. Този човек (Петров б.р.) ще ме унищожи само защото съм го изоставила„, заяви Павлова.

Тя споделя, че основната причина да даде интервю е страхът ѝ какво може да направи бившият ѝ мъж на настоящия ѝ приятел, от когото наскоро разбрала, че е бременна.

Издирване

Ден преди излъчването на интервюто на Павлова, Петьо Петров бе обявен за издирване от МВР. Това бе направено по искане на районната прокуратура в София. В понеделник вечерта прокурори и полицаи претърсиха известен столичен ресторант. Предполага се, че делото е за изнудване и принуда, но досега от прокуратурата не са съобщавали нищо официално.

Любена Павлова – Петрова и активните мероприятия

Преди да нашуми покрай аферата „Осемте джуджета“, Любена Павлова – Петрова (както бе фамилията ѝ като съпруга на Еврото) бе известна с участието си в различни активни мероприятия в услуга на кръговете около ДПС и бившия главен прокурор Сотир Цацаров. През 2015 г. тя бе организатор на протестите срещу тогавашния правосъден министър Христо Иванов, който в онзи момент се стремеше да прокара радикална съдебна реформа. Две години по-рано пак същото сдружение проведе акции срещу неудобен на Цацаров магистрат.

Любена Павлова бе шеф на сдружението „План Б“- сайт с ограничена активност, свеждаща се до това да публикува инсинуации и „сигнали“, които впоследствие да бъдат тиражирани от медиите. Действията на въпросното сдружение бяха в пълен синхрон с опорните точки в медиите на Делян Пеевски.

Именно такъв „сигнал“ бе изфабрикуван срещу Христо Иванов, а забележителното е, че прокуратурата в началото го подмина, но го реанимира миналата година, когато партията на Христо Иванов „Да, България“ вече бе част от коалиционното правителство на Кирил Петков, напомня „Медиапул“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече