Борисов трябва да бъде изправен пред съда

0

- Advertisement -

Парламентът не може а си позволи лукса да държи на трупчета исканията на главния прокурор Иван Гешев за сваляне на депутатски имунитети. А Бойко Борисов трябва да бъде изправен на съд. Това коментира в предаването (О)позиция на „Сега“ бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Според него предложенията за снемане на имунитети ще трябва да са гледат по реда и сроковете, описани в правилника на парламента, категоричен е Рашков.  „Чел съм доста материали за лидера на ГЕРБ и не мога да ги забравя тези материали. По отношение на някои от тях са правени доста сложни разследвания и материалите са пратени в прокуратурата“, посочи той. И припомни, че в прокуратурата като „вода в пустиня“ са потънали не само материали за „Барселонагейт“, а и за снимките на кюлчета и пачки, за „Хемус“ и за язовирите.

Той обаче посочи, че с внасянето на искането за свалянето на имунитета на Борисов Гешев е направил лоша услуга на себе си и прокуратурата, защото се е видяло колко време материалите по делото са стояли в държавното обвинение. И това е очертало картината на безконтролната прокуратура.

- Advertisement -

Бойко Рашков коментира и случая с Ангел Христов, един от Братя Галеви, който уж се издирва от 11 години, а се оказа починал в Ресилово. Според бившия вътрешен министър въпросът опира до възможността за упражняване на контрол на границата. „По този въпрос са допуснати грешки в миналото от гледна точка на кадрите. Допускат се и сега, включително и по времето, когато аз съм ръководил министерството“, каза Рашков. „Надявам се да изяснят дали е влязъл през границата или изобщо не е бил в чужбина“, допълни той.

Какъв е коментарът на Рашков за това, че от ДПС само лидерът Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски подкрепиха правителството „Денков-Габриел“, каква е прогнозата му за процедурата по уволнението на Гешев и каква е оценката му за новия вътрешен министър Калин Стоянов – вижте във видеото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече