КОЙ си гарантира неприкосновеност

0

- Advertisement -

Има дълбока символика в присъствието на тази знакова фигура на българския постпреход – Делян Пеевски в конституционната комисия в парламента. Звучи ми като арогантна демонстрация на ДПС, които искат да покажат, че законите „Магнитски“ нямат голямо значение у нас, както и че без тях не може да има каквато и да било реформа в съдебната система.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Желев.

В ДПС е и ножът и хлябът. Те можеха да поставят някой друг на негово място, но искат да демонстрират една известна арогантност, но и това, че са незаобиколим фактор в българската политика.

Пеевски си гарантира една неприкосновеност при евентуални законови проучвания срещу него.
Отлично разбирам, че през тези компромиси, ПП виждат начина да прокарат така жадуваната от тях съдебна реформа. Искат да покажат, че нямат фиксирано персонално нищо нито към личността на Пеевски, нито към Борисов, ако щете нито към личността на Гешев. На практика обаче те по този начин могат да изперат не само Борисов, но и Пеевски. Според мен е грозно. Те престъпват собствените си принципи в името на една бъдеща съдебна реформа. Мисля, че няма как да стане със същите тези хора.

Очевидно ще видим още от същото. Не знам дали ще доживеем да видим политик в затвора. Всичко се прави за един по-добър утрешен ден, което от една страна е мъдро. Търси се справедливост занапред, а тази в момента може да почака щом е чакала 30 г. Но потърпевши са всички български граждани.

Не смятам, че негласуването на „Възраждане“ за избора на Пеевски е плод на случайност. Това е тяхно целенасочено действие, разбира се, че има нещо зад паравана. Стигаме до старата поговорка, че интересът клати феса.
Изглежда, че Румен Радев е новият враг за т. нар. демократична общност у нас, въпреки че доскоро бяха съюзници. Тази липса на приемственост между стара и нова власт е пословична за българския преход, но сега е по-отявлено изразена. Не разбирам как може българският политически живот да е толкова ниска летва.

Съмнявам се, че ще се избутат и първите 9 месеца. Очаквам преждевременно раждане или аборт. Това си е коалиция и то безпринципна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече