Успиването от задругата: Режимът на Петков и Борисов

0

- Advertisement -

Режимът на Петков и Борисов, и на всички, които участват в тази задруга, е успиване: Спокойно, няма смисъл, защо трябва да се ядосаме, защо да се изнервяме? Това коментира в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ политическият и икономически анализатор Кузман Илиев.

„Господа, когато вие дойдохте на власт, как дойдохте на власт? Със скандали, с много тежки имена. Да бяхте мислили тогава, да бяхте подложили една друга политическа основа. Защото когато си говорил така, и направиш нещо толкова безпринципно до степен, че днес г-н Пеевски да е облечен в бяло, да е част от конституционната реформа – конституционна реформа, която искаше да влезе в съдебната система и да я направи независимо от кого – тезите бяха, че от г-н Пеевски, а днес той ще я обявява“, възмути се Илиев.

За първия работен ден на депутатите в 49-ото НС Кузман Илиев открои политическата игра на „Възраждане“ като част от парламентарната демокрация.

„Те искат да оберат цялата негативна вълна, която ще се зададе с времето неизбежно: Ние първо не обичаме тези, които са на власт, още повече когато са направили една толкова компромисна коалиция. Играта на „Възраждане“ донякъде е ясна. На мен ми е малко странно обаче, ако наистина искат да управляват, защо заравят буквално в посока на това да говорят, че ЦРУ е в България и т.н., при положение, че тяхната позиция срещу посолството е ясна и се възприема от много хора. Влизането в теорията на конспирацията започва да ми прилича на едно желание да останеш в удобна опозиции, да се реквизираш, но без никакъв изглед да взимаш властта, което аз ако съм на място на ЦРУ би ми допадало да ви кажа. Т.е. не знам каква е тяхната игра, с времето ще видим“, каза още анализаторът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече