Охранител от НСО на Кирчо стана зам.-министър на МВР, Демерджиев ги попиля

0

- Advertisement -

Човек от НСО, който се е грижил за охраната на Кирил Петков в периода, в който беше премиер, става зам.-министър на вътрешните работи.

За назначението се разбира от съобщение на Министерски съвет, посветено на поредната порция от определени за втория ръководен ешелон в министерствата хора.

На поста заместник-министър на вътрешните работи застава Кирил Ценкин, който е дългогодишен служител на Националната служба за охрана (НСО), където е преминал последователно през различни етапи на кариерно развитие, пишат от правителството. Завършил е магистратура със специалност „Логистика на сигурността и отбраната“ във Военната Академия „Г. С. Раковски“, както и множество допълнителни обучения и специализирани курсове в сферата на сигурността, добавят от МС.

- Advertisement -

Според pirinsko.com, новият зам.вътрешен министър е от Гоце Делчев, завършил е НСА и е управлявал авангарда от охраната на Цветан Цветанов, до момента в който той бе вътрешен министър в първия кабинет на Бойко Борисов

Часове след назначението на Цекин Петков защити кадровото решение в интервю за бТВ, а бившият вътрешен министър Иван Демерджиев отправи остра критика по повод назначението. Това той направи с  фейсбук пост.

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са десет човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“, написа Демерджиев.

Според него рокадата е „много лош знак към хората в и извън системата“ и „лош подход, който гарантира провал“. Бившият министър окачестви назначението като „проява на безотговорно кадруване“ на най-висше политическо ниво.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече