Илиян Василев: Кремъл започва да нагнетява напрежение в България

0

- Advertisement -

„Режимът на Путин бе граден върху съчетанието на късмет и на външна добра конюнктура. Путин укрепи властта си не въз основа на някакви изключителни умения в икономическата, финансовата или социалната област, а въз основа на високите цени на енергийните суровини. След 2003 г., когато цените на петрола стигнаха 147 долара на барел, Русия бе залята от пари. Те създадоха два фонда – Резервният фонд и Фонда за националното благосъстояние”. Това заяви Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия до 2006 г. в предаването „Офанзива” по Нова нюз.

- Advertisement -

„Украйна беше твърде голяма хапка за Путин. Той беше дал 5 млрд. долара да осигурят ерозията на режима в Киев. Многото пари го разглезиха, а корупцията ще го довърши”, смята Василев.

За взривовете във военните складове на бизнесмена Емилиян Гебрев дипломатът разказа за хибридни информационни атаки – в официалните руски медии пише: „партизани са взривили тези складове”. Което означава, че Кремъл започва да нагнетява напрежение, че в България има въоръжена съпротива, обясни бившият посланик в Москва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече