Politico: Зеленски гръмна по българския си колега и от двете цеви

0

- Advertisement -

„Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и от двете цеви (б.р.идиом в английския език, означава да критикуваш силно, да размажеш в спор, да накажеш) в размяна на реплики в София“, така европейското издание на „Политико“ описа срещата между президентите Зеленски и Радев в четвъртък. „Политико“ е американска вестникарска компания, подразделение на германския медиен концерн „Аксел Шпрингер“.

Разговорът между двамата президенти бе определен като „телевизионна размяна на реплики, в която Зеленски се обяви против противопоставянето на Радев на въоръжаването на Украйна“.

Разтревоженият български президент, видимо изненадан от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да напуснат залата.

- Advertisement -

„Зеленски беше на посещение в България главно за да се срещне с пронатовската и проевропейска администрация на министър-председателя Николай Денков, която подкрепя износа на оръжие за Украйна и също така проучва начини за продажба на ядрено оборудване“, пише още „Политико“, цитирано от „24 часа“.

От изданието определят президента Радев като „бивш началник на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и нееднозначен по отношение на НАТО“, а според тях срещата е преминала дори по-зле от очакваното.

„Украинската делегация седеше с каменно лице, като от време на време се мръщеше и водеще бележки, докато българският президент обясняваше, че „няма военно решение“ и че „повече и повече оръжия няма да решат проблема“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече