Цветанов: Визитата на Зеленски у нас показа поредното разделение

0

- Advertisement -

„Посещението на украинския президент Володимир Зеленський в България, показа поредното разделение в страната ни.“ Това написа Цветан Цветанов на Фейсбук страницата си като коментар на визитата му.

„Най-ясно това се видя от демонстрираното поведение от страна на президента Румен Радев, който неколкократно нарече войната, която се води в Украйна от страна на Руската федерация и агресора Владимир Путин конфликт.

Недопустимо е президентът на България, която е равноправна страна член на ЕС и НАТО, и многократно е изразила евроатлантическата си принадлежност и позиция за помощ на Украйна в тази война да демонстрира подобно поведение и разделение.

Не трябва да забравяме, че България като част от свободния свят има дълг към украинците, които се сражават за свободата и за демокрацията, затова трябва да продължим да ги подкрепяме и да е ясно, че Украйна не е сама в тази война.

- Advertisement -

Нека политиците в България не забравяме, че е така необходимо да отстояваме тези ценности, с които да съхраним европейската идентичност. Те са в основите на международното право и без тях само военната сила би имала значение. Всяка страна, независимо къде се намира на картата на света би рискувала да бъде превзета от съседа си.

Затова е така необходимо България да продължи да помага на Украйна до постигането на мир на нейната територия.

И нека не забравяме, че именно Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев прокараха руските интереси и обслужиха режима на Путин, реализирайки “Турски поток” през България, заобикаляйки Украйна, а днес демонстрират подкрепата си към нея и осъждат руската агресия, стискайки ръката на Зеленски.“

May be an image of text that says 'MИW REPU OU'

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече