Главчев с две декларации за несъвместимост с невярно съдържание

0

- Advertisement -

„Кандидатът на ГЕРБ за шеф на Сметната палата Димитър Главчев е попълнил две декларации за несъвместимост с невярно съдържание. Той е управител на „Адлон Плюс“ ЕООД и е в управата на сдружението на ГЕРБ “Граждани за европейско развитие на България”, показва справка в Търговския регистър“. Това съобщиха от BIRD.BG в свой пост във Фейсбук

- Advertisement -

Освен това, пишат от медията, декларациите са подадени от Главчев в нарушение на процедурните правила за избор на председател на Сметната Палата. Съгласно §VI от правилата, точно тези две декларации – приложения № 4 и № 5 – се подават от вече избрания председател. Председател още не е избран, а кандидатите даже още не са изслушани в бюджетната комисия, напомнят от BIRD.bg.

„Може ли човек, който не спазва обикновени процедурни правила и не може да попълни вярно елементарни декларации, да бъде шеф на върховната одитна институция на България? Ще го избере ли новата тройна коалиция ГЕРБ-ППДБ-ДПС въпреки декларираните неверни данни и нарушението на процедурните правила?“, питат оттам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече