Смешен плач по интимната връзка

0

- Advertisement -

Помните ли колко години Борисов гърмя и трещя за наследството на Станишев и тройната коалиция? Денков опита да смени модела, но изкара само два месеца преди да открие барабанен огън срещу служебните правителства на президента Радев, в две от които беше министър. Със заявката, че ще носят папки на прокуратурата, премиерът и членове на кабинета нарисуваха апокалиптична картина на предходните управления. Милиарди по ПВУ, пътни търгове, газови доставки, язовири, ВиК-проекти, хеликоптери, ПАВЕЦ “Чаира” – всичко било леш.

Може, но хич толкова не бива. Защото покрай уговорката, че не води война с президентската институция и е готов веднага да се обади “в съседната сграда”, премиерът добави че “не може и да премълчаваме проблеми за сметка на неоснователни атаки срещу нас”. А оплакването, че “от първия ден на кабинета трябваше да гасим пожари”, бе придружено с категорическия императив: “Ще разбием мита, че служебните правителства могат да работят безупречно като противопоставяне на редовните!”

Добре, разбийте го. Но като нямаше редовни правителства, как щяхме да я караме и без служебни? Вярно, президентът Радев не пропуска да трича некоалицията, но защо ли никой не смее да си каже кой ги събра и защо ги крепи в един отбор? А война между президентската институция и кабинета не само има, но е свирепа. И бившите служебници отвръщат с ответен огън под мототот на Гълъб Донев: “Смешен плач”.

- Advertisement -

“Направете си само една равносметка какво направи редовното правителство за тези два месеца. Похвалиха се с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство и това са законопроектите, които са внесени. Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство”.

Междувременно всички вкупом взеха да изтрещяват и на тема домашно насилие. Абонирани за парламента депутати от партии, сочени за лица на корупцията, юнашки започнаха да дерат ризите си на тема “Докога съдебната и изпълнителната власти ще подливат вода на законодателната, като не прилагат закона?!” И се сещат в един момент, че “преди да режем Конституцията“ трябва да отговорим на въпроса „как народът участва във формирането на съдебната власт и как я контролира?“

Тъй де – откъде накъде парламентът ще обира цялото народно недоволство при такива недосегаеми, и поради това – нагли и нахилени съдии? И тук стигаме до централния проблем на територията – интимната връзка. Но не онази между мутро-силоваци и подопечните им жрици на дискотечно ниво, а другата – по властовите етажи. Там търсете дефиницията, останалото са подробности!

Огнян Стойчев, БанкерЪ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече