Резил! Гадостта, която Рашидов изрече

0

- Advertisement -

Да беше само Вежди Рашидов – с мед да го намажеш… Гадостта, която днес изтърси на включен микрофон злополучният бивш министър на културата и бивш председател на НС, е само върхът на неговия личен айсберг от простащини, мачизъм, хомофобия и дебелашка ориенталщина. Езикът, с който си служи един, повтарям, бивш министър на културата, предизвиква изгарящ срам у всеки цивилизован човек. За съжаление фактът, че бившият министър говори като хамалин (да ме прощават хамалите), в случая е най-безобидното обстоятелство.

Манталитет, срещу който протестираха хиляди хора в България

Добре известни са много други не само словесни, но и ръкопашни изцепки на Рашидов. Днешните му думи в парламента разкриват един позорен манталитет, срещу който през последните дни в България се надигнаха хиляди хора, все още притежаващи някакво чувство за приличие и достойнство – хиляди обитатели на 21 век, където мъжете вече нямат изконното право да насилват, бият и обезобразяват жени, както в пещерите на Каменната ера.

Обаче гадостта, изтърсена от Рашидов, е върхът не само на неговия личен айсберг на позора, тя увенчава и самата средновековна крепост, зад чиито стени защитниците на т. нар. „традиционни ценности“ (любима опорна точка на укрепилия се в Кремъл мъжкар) млатят, кълцат и стрижат жените, нежно наречени от Рашидов „к**ви“. А също така ги „рейпват“, по думите на г-н Карбовски. Както доказуемо е правил осъденият американски режисьор, когото, според Рашидов, били направили на маймуна.

Сексизъм и вулгарност

Когато говорим за тази позорна крепост, нека не забравяме и други срамни изказвания, отекнали из нейните коридори. Изказвания с щръкнал до небесата сексизъм – или просто подгизнали от обичайната балканско-ориенталска вулгарност. Например за – нека го наречем така – политическо изнасилване „с 200“. Или пък по адрес на една политичка от Кърджали, сравнена с орган от женското тяло.

- Advertisement -

Но тази крепост е същата като фалшивите крепости, нацвъкани из България от меркантилни псевдопатриоти, които също бранят произвола на мъжете и „традиционните ценности“. Крепост-менте за наивни посетители. Стиропор, който напредналият свят закономерно изпраща на бунището на историята.

* * *

След публикуването на настоящия коментар (в понеделник – б. ред.) стана известно, че бившият председател на парламента Вежди Рашидов е поднесъл официално извинение със следния текст: 

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие.“

Александър Андреев, Дойче веле

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече