Путин е организирал метежа на „Вагнер“, ето каква е била целта му

0

- Advertisement -

Военният метеж в Русия през юни, ръководен от Евгений Пригожин и неговата частна военна компания „Вагнер“, е специална операция, координирана с руския диктатор Владимир Путин.

Това каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитиран от украинските медии. „Днес вече можем да кажем, че това беше специална операция, съгласувана с Путин за разобличаване на тези генерали, които не бяха напълно лоялни към Путин и неговото обкръжение“, каза Данилов.

- Advertisement -

Киев е наясно с броя на тези генерали. По думите му част от тях са зад решетките и са освободени от длъжност. Данилов каза, че „разногласията“ в руската държава ще продължат да набират скорост.

„Ние вярваме, че това ще се случи през есента или зимата на тази година, защото броят на хората, които разбират докъде ги е довел Путин, се увеличава всеки ден“, добави той. На въпрос кой може да провокира следващото въстание в Русия, Данилов каза, че този въпрос „изисква време“. Той смята, че това може да е неочаквана фигура, която бързо ще бъде подкрепена от хората, защото в Русия „любовта е само на една крачка от омразата“, което предполага, че общественото мнение в страната може бързо да се обърне срещу управлението на Путин.

По-рано The Washington Post съобщи, че руските разузнавателни агенции са информирали Путин за бунта на частната армия „Вагнер“ поне няколко дни преди да се случи. Той по никакъв начин не е реагирал нито преди бунта, нито по време на настъпването на вагнеровците към Москва. В крайна сметка Пригожин спря метежа, аргументирайки се, че не трябва да се пролива руска кръв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече