Адвокат с безценни съвети към шофьорите при тестване с дрегер

0

- Advertisement -

Няколко съвета към водачите на моторни превозни средства (МПС):

1. Винаги, когато се съмнявате в показанията на дрегера за алкохол или на теста за наркотици, дайте биологична проба (кръв и урина).

Това трябва да направите независимо колко настойчиво полицаите ви убеждават да не давате такава проба (ще стане по – лошо, ако дадете; всичко ще свърши по-бързо, ако не дадете и други подобни – това са полицейски трикове; биологичната проба е ваше право).

2. Особено важно при положителен тест за наркотици, когато не сте употребили или сте употребили дълго време преди да шофирате: НЕ подписвайте протокол за доброволно предаване на автомобила си.
Полицейските служители масово ще се опитат да ви убедят как имате задължение да го направите или пък, че за вас ще бъде по-добре.

- Advertisement -

Няма такова нещо. Отнемането на МПС е мярка, която се прилага с присъдата и не следва да се прилага предварително. Ако желаят да ви го отнемат на място, това трябва да стане с протокол за изземване.

ВАЖНО! Ако подпишете протокол за доброволно предаване на автомобила си и след няколко месеца биологичната ви проба се окаже отрицателна, няма да се активира правото ви на обезщетение за оставането без автомобил. Това е така, тъй като обезщетение се дължи за вредите, настъпили от незаконни актове на полицията. Когато сте предали автомобила си доброволно, не е налице незаконен акт, дори и когато сте били подведени да го направите.

И пак да повторя:

1/ задължително давайте биологична проба;
2/ не подписвайте протоколи за доброволно предаване на автомобили.

Адв. Силвия Петкова, Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече