Сигнал: Шефът на аптеки „36.6“ Васил Маджаров мачка конкурентите с доноси в НАП

0

- Advertisement -

Босът на аптеките „36.6“ Васил Георгиев Маджаров използвал сенчести похвати за справяне с конкуренцията, твърди източник от НАП-Пловдив. Не е тайна, че бизнесменът-фармацевт се ползвал с политически протекции повече от 20 години, за да изгради своята аптечна империя от 36 обекта. Новината е, че освен политически, чадърът над Маджаров бил и институционален, подчерта данъчният.

Фармацевтичният бизнес днес предлага добро поле за разширяване на потенциалните клиенти с продажбата на лекарства без рецепта, козметика, хранителни добавки и други медицински изделия, които се закупуват свободно.

Те са основният източник на растеж в сегмента, макар лекарствата все още да продължават да бъдат най-продаваният продукт. И докато дермокозметиката може да се купи така или иначе само от аптека, то масовата козметика също се продава доста добре. Наблюдава се търсене на по-висок клас козметика, биохрани, сертифицирани натурални продукти.

В този смисъл конкуренцията в сектора е сериозна, затова и някои аптекарските босове разчитат на специални инструменти за отстраняване на потенциалните съперници в нишата – свои ударни бригади в НАП и регулаторните органи, които да бият по врага с инсценировки и откровени лъжи.

Според информатора от Пловдив точно такъв бил случаят с местния бизнесмен Васил Георгиев Маджаров, собственик на веригата аптеки „36.6“. Както вече писахме, разследващите разполагат с информация за данъчни схеми за милиони, в дъното на които е аптекарският бос.

На този фон е подозрителна сънливостта, налегнала НАП под тепетата относно бизнеса на Маджаров. Кучето е заровено в близостта на милионера до определени данъчни служители, които обслужват по специален начин фирмите на пловдивчанина, твърди инспекторът, ето и дружествата:

ВГМ ИНВЕСТИНГ EООД

ФАРМАПРИМ ООД

РОЯЛФАРМАСИ EООД

- Advertisement -

МАДЖАРОВИНВЕСТ EООД

ФАРМААКТИВ EООД

РВ 2007 EООД

ФАРМАТРЕЙДИНГ EООД

ФАРМАГРУП EООД

ФАРМАТРЕЙД EООД

ВР EООД

Според наличната информация тези фирми се водели на специален отчет и всяка конкуренция, дръзнала да навлезе в сектора на техните бизнес интереси, получавала удар от НАП и регулаторните органи на базата на изфабрикувани данни за нарушения и откровени доноси.

Затова не е случайно, че фирмите на Васил Маджаров са изрядни, а неговите конкуренти ядат бой по всички фронтове. Естествено, протекцията си има цена, която е работа на държавното обвинение да осветли.

Източник: Alarma.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече