БСП vs. БСП: Как Корни отблъсква социалисти, те се люспят

0

- Advertisement -

„Бях номиниран от общинската организация на БСП в Шумен за кмет с почти пълно единодушие. Очаквах потвърждение от Националния съвет, но там беше определено друго лице, което не беше припознато от общинската структура. Водим разговори с формати „център – ляво“, за да ни подкрепят, за да можем да регистрираме нашите кандидати за кметове, за селски кметове, за общинска листа. Най-вероятно това ще бъде „Левицата“. 

Това каза пред БНР Венцислав Венков. 

В навечерието на местния вот в три областни града се забелязва напрежение в червената партия. Хора напуснаха и БСП – Сливен, след като за кандидат Националният съвет посочи Кольо Милев, а местното ръководство беше разпуснато. Преди това общинската конференция подкрепи бившия областен управител Минчо Афузов, който сега се явява дублиращ червен кандидат. 

По думите на Венков в уставите на повечето партии са залегнали точки, които да дават крайната дума на центъра и ако не е подходящ кандидатът, центърът да се намеси и да се сложи подходящия човек. 

- Advertisement -

„Това е направено да се отстранят непослушните. Партиите стават зависими от крайно решение на централното ръководство… Няма значение кой е кандидатът, подходът е обиден“. 

С коментар по темата в предаването „12+3“ се включи и Бойко Тодоров, общински съветник от „БСП за България“ в Плевен. Социалисти от града  напуснаха партията, защото „няма да участват в такъв театър„. 

„Левицата“ има предложение към мен за кандидатура за кмет и водач на листата. Обсъждаме как това да се случи. Вероятно случващото се е национална политика. Има някакво заболяване, което върви в нашия строй. Самият избор не се прави, както трябва. Слагат се удобни хора, посочени от високи позиции от „Позитано“. Това се случва с манипулации“. 

Според него БСП е „една стара къща, която има хазяи, опитващи се да запазят статуквото„: 

„Затова прибягват до какви ли не действия, за да останат в същата къща. Децата вътре не искат да стоят със старата дограма, стария покрив, искат да се развиват и да вървят напред. Няма младежки организации… Един ден децата ще се приберат в дома си. Или ще съборят къщата и ще направят нов дом. Или ще заживеят щастливо след някакъв ремонт“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече