Трактора плашил Станислав Цанов с убийство, защото ровел покрай машините за гласуване

0

- Advertisement -

Зловещ заговор за убийство на журналист ще отнесе в гроба си Алексей Петров. Обект на бруталните заплахи става един от най-скандалните публицисти в родния ефир – ютубърът Станислав Цанов. Авторът на “Напред и нагоре” влиза в полезрението на Трактора в началото на 2022 г., когато прави единственото интервю с хакера, източил данните на цялата държава – НАП, ДАНС, ГДБОП, Здравното министерство, Митници и каквото още се сетите. Наред с публичните ведомства, компютърджията с псевдоним “Емил Кюлев” е свалил на личния си лаптоп целия архив на застрахователна компания “Лев Инс”, управлявана приживе от Петров.

По този начин разстреляният на 16 август т.г. доцент по национална сигурност е станал изключително уязвим. Не само, данните на милионите му клиенти, но и безброй незаконни финансови трансфери са станали достояние на хакера.

За да замаже скандала, придобил застрашителни размери, Алексей бил налял милиони левове за реклама по медиите да си гарантира, че нито един журналист няма да оповести случая. В този момент на сцената излиза Цанов, който прави интервю с “Емил Кюлев” и милиони зрители научават, че “Лев Инс” на практика е разграден двор. Откровенията не са никак по вкуса на Алексей и часове след излъчването той звъни на Цанов по телефона с настояване да свали предаването.

Обвинява го в противодържавна дейност, нарича го терорист и със заплашителен тон го уверява, че някой ден журналистът “ще носи отговорност”. Каква и пред кого, баретата не уточнява, но психологическият натиск над Станислав е ужасяващ.

- Advertisement -

Въпреки това, предаването остава налично в ютуб канала “Цанов – напред и нагоре”.Но кошмарът за младия човек тепърва започва. Месеци по-късно, в навечерието на парламентарните избори през октомври 2022 г., Цанов тръгва по следите на брутална изборна фалшификация с венецуелските машини. За да покаже на зрителите колко е лесно да се хакнат изборите, той се уговаря със свой приятел – кибер спец, да направят на живо т.нар. penetration test (бел.ред.: зловредно проникване в машина) за да стане ясно как точно се манипулира вотът на гражданите. Докато подготвя предаването, Цанов получава обаждане с покана за среща със самия Алексей Петров.

На линията е Тракторът, а номерът, от който звъни по Телеграм е на неизвестна дама. Убитата барета звучи видимо пиян и юнашки се хвали, че службите му снасят всичко. Поканата за разговор е от ония, на които не е здравословно да откажеш.

В уречения ден и час, Станислав се среща очи в очи с Трактора, но предвидливо си носи скрита камера. А чутото и видяното е зловещо. Алексей със смразяващ кръвта тон му обяснява, че телефонът на журналиста е хакнат и му показва разпечатки с чатове от вайбър, фейсбук и инстаграм. Прихванати са и разследванията с машинните измами. Ако те са били излъчени, вотът е можело са бъде касиран, прокуратурата да влезе в ЦИК и Информационно обслужване, и цялата далавера с “кодовете” да лъсне.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече