Нагласено? Държавна болница подари вила лукс в Родопите за смешните 51 хил. лв. (СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Държавната белодробна болница „Света Петка Българска“ във Велинград продаде луксозна вила в ловен парк „Алабак“ в Родопите за 51 125 лв. без ДДС. Това е станало на търг в понеделник, който е започнал при началната цена 40 999 лв. без ДДС, съобщи „Сега“.

Според системата за електронни търгове купувач е физическото лице Виктор Рашев. „Сега“ не успя да идентифицира конкретния човек.

Решението е взето на заседание на Министерския съвет на 26 април тази година, малко преди служебното правителство на Гълъб Донев да предаде властта на редовното правителство. Като аргумент за продажбата на вила „Лодж“ са посочени отпаднала необходимост и невъзможност да се инвестира в нея. „Дневник“ не успя днес да се свърже с представител на болницата за допълнителен коментар.

Вилата е построена през 1938 година и в момента се състои от частично вкопан сутерен и един надземен етаж. В нея има четири стаи, модерна кухня, сауна, джакузи, масажен кабинет и др., като общата площ на жилищните части е 132 кв.м.

- Advertisement -

Имотът е собственост на болницата от 2011 година, като първоначално е ползван от главния лекар на болницата. Последно е ремонтирана отвън през 2012 година. Вътрешни подобрения не били правени от повече от 15 години, казва бившият министър на здравеопазването в служебния кабинет д-р Асен Меджидиев в отговор на въпрос от депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков в рамките на парламентарния контрол.

Любопитното в случая е, че хижата не е в тежест на държавната болница, защото през 2021 г. е била отдадена под наем за 10 години на дружеството „Холидейинвест“ на собственика на хотели от Царево Кирил Йовнов. На проведения днес електронен търг Йовнов е класиран втори.

„Холидейинвест“ отдава вила „Лодж“ под наем през няколко сайта, включително Booking, където предлагането вече е спряно. Именно от снимките в него става ясно, че къщата е луксозна и в добро състояние. Средната оценка на посетителите е 9.8 при максимум 10.

Цените са варирали между 98 и 117 лв. на легло за нощувка, като цялата вила е можело да се наеме за около 3000 лв. написа „Бивол“. Позоваващо се на брокери, изданието твърди, че подобен имот би могъл да се продаде да около 300 хил. евро.

Снимки: Booking.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече