Хитрягата Бойко си постла за масова смяна на министрите от ПП-ДБ

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ запали нов скандал като допусна, че всеки министър може да бъде сменен по време на ротацията през март. Пред симпатизанти на партията в Хасково той обяви, че „всеки министър, който не си е свършил работата ще бъде сменен при ротацията през март“. Борисов не каза кой и как ще преценява дали един министър е свършил работа или не.

Уговорката при осъществяването на идеята за ротацията беше да има министри на ПП-ДБ и само Мария Габриел да е вицепремиер от ГЕРБ. Именно тя трябва да стане премиер през март догодина, а сегашният министър-председател Николай Денков да стане министър на образованието. Уговорката беше, че при ротацията няма да има смяна на министри и няма да има други министри на ГЕРБ. Думите на Борисов означават обаче възможност за тотална смяна на министри.

„Март месец ще има ротация, когато нашият вицепремиер ще стане премиер и всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен. Реалната управленска власт, за съжаление, в момента е на министри, назначени от ПП. Някои от тях действително са аматьори, за 9 месеца няма да им научите дори имената, камо ли какво са свършили. А цената на нафтата и бензина отново се вдига без да има причина, затова трябват санкции, защото изтичат милиарди от джобовете на българите“, нападна в Хасково Борисов сегашният състав на Министерския съвет.

- Advertisement -

Изказването му дойде в деня, в който той в синхрон с Пеевски обяви, че ГЕРБ може да поиска оставката на министъра на енергетиката. 

„В момента нищо не може да се случи без ГЕРБ в парламента. Това ми е най-трудната кампания – от една страна не трябва да се нападаме, защото заедно отстояваме закони в Народното събрание. Делян Добрев гласува с Асен Василев насила, но го прави. Объркахме хората и станахме за смях с тази некоалиция. Това го няма в света, няма такава практика и ние вече сме пример как некоалиционно да се управлява. Поне се движим в евроатлантическата посока и тя е вярната. Свършихме много работа със зор и насила, но много закони се приеха – за съдебната власт, за КПКОНПИ. Може и по-добре, при ротацията се надявам некоалиционната ни култура да се е подобрила“, обяви Борисов още в Хасково.

Борисов не спря дотук и продължи с атаките срещу МС и ПП- ДБ. „Преди 3 години оставихме готов План за възстановяване и устойчивост. Колко служебни и редовни правителства умишлено не го внасяха? Само България не си взе парите, всички други държави си го бяха внесли. Ние сме виновни, защото си избрахме такива. Сега ще си търпим последствията. Тогава от т. нар. умнокрасивитет ми се подиграваха за „мазнинката“, която беше 16 млрд. фискален резерв и всички еврофондове работеха. Сега нямаме План, еврофондовете са спрени, както и постановленията на Министерския съвет за кметовете“, заяви той при бурни аплодисменти на симпатизантите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече