Гербераст скочи на Тагарев: Защо продаваш военните имоти в София?

0

- Advertisement -

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев написа гневен коментар в социалните мрежи по повод министърът на Тодор Тагарев и имоти на министерството.

По думите на Георгиев се продават три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра.

Ето какво още пише той:

- Advertisement -

Не слушайте какво говорят ПП-ДБ, гледайте ги какво правят. Щели да борят презастрояването в София, казват кандидатите им за съветници и кмет в София. А техният министър на отбраната, “по терлици” в предизборната кампания продава три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра. За сравнение, НДК е с РЗП от 117 000 кв.м.

С размах действат борците с презастрояването, нали? Това ли е промяната, която предлагат за София?! Вместо да искаме държавата да ги прехвърли на общината за строителство на детски градини и училища, желаещите да “спасят” София ще отворят вратата за огромни строежи в три района – Люлин, Витоша и Сердика?

Наскоро ви разказах как след три години битки и процедури, заедно с главния архитект Здравков и групата на ГЕРБ-СДС, успяхме да спрем строителството на нови сгради, с площ от 150 000 кв.м., в зелените площи на Овча купел. С наше решние общината придоби частните имоти, за да останат градинки. Парцелите на военното министерство обаче ще станат частни и в тях ще се строи. Това са техните „Решения за София“. Длъжни сме да ги спрем.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече