И НАП пере добре! Изпра таткото  на Борислава Йовчева от „Барселонагейт“

0

- Advertisement -

Георги Йовчев, бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева, е платил 267 171 лв. данък и НАП вече няма претенции към него, като е свалила всички обезпечителни мерки върху негови сметки и имущество.

Това информира разследващият сайт „Бърд“ като публикува факсимиле на справка на Агенцията по вписванията, която показва, че през юни са свалени възбраните върху имоти на Георги Йовчев.

НАП установи с ревизионен акт недекларирани 1,7 млн. лв. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му.

- Advertisement -

Бащата на Борислава Йовчева е платил 267 171 лв. данък, установен от НАП с ревизионен акт за недекларирани 1,7 милиона лева. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му.

„Вместо да се съди с НАП и да рискува преписката с ревизионния му акт да стане публична в съдебна зала, Йовчев тихомълком е платил дължимото. Това разбира се не обяснява откъде той е взел 1,7 милиона лева. Напротив, добавя се въпросът откъде е взел и 267 171 лв.“, пише „Бърд“.

Все пак продължава преписката срещу Йовчев, както става ясно от прессъобщението на СГП, в което се говори за “пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество”, напомня изданието.

Прeди няколко дни покуратурата прекрати делото „Барселонагейт“, водено за организирана престъпна група за пране на пари. Софийска градска прокуратура не намери доказателства за извършено престъплението и по-точно за пране на пари, изразяващо се в закупуването на „къщата в Барселона“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече