Пак мистериозна смърт! Умря трети топмениджър на ЛУКойл в Русия

0

- Advertisement -

Вълната от загадъчни смъртни случаи, обхванала руския нефтогазов отрасъл след началото на войната с Украйна, отнесе още един висш мениджър, съобщи The Moskow Times. На 24 октомври на 65 години почина председателят на Съвета на директоите на „ЛУКойл“ Владимир Некрасов, предаде „Интерфакс“. Според първоначалното заключение на лекарите, Некрасов е починал от остра сърдечна недостатъчност. 

В.И. Некрасов

Некрасов е третият висш мениджър в компанията, който умира внезапно в последната година и половина. Той е работил 50 години в отрасъла, започвайки от шлосер. 

На 1 август миналата година от прозореца на Централната клинична болница в Москва падна Равил Маганов – вицепрезидент и също председател на Съвета на директорите на компанията. Некрасов зае неговото място на 1 септември 2022 г., но се задържа малко над година начело на компанията, която добива всеки пети барел петрол в Русия. 

- Advertisement -

През май 2022 г. в Митишчи почина бившият вицепрезидент, началникът на управлението за доставките и продажбите на „ЛУКойл“ Александър Суботин. По данни на канала Mash, смъртта му е настъпила по време на шамански ритуал за изцеление от алкохолизъм с отрова от жаба. 
През 2022 г. починаха не по-малко от деветима топмениджъри от нефтогазовия отрасъл – главния източник на доходи за руската държава, внасяйки всеки втори долар в хазната. 
През януари 2022 г. в елитно селище в Ленинградска област бе открит мъртъв 60-годишният ръководител на транспортната служба на „Газпром инвест“ Леонид Шулман. След два месеца, през март, в Ленинградска област бе открито тялото на зам.-директора на центъра по корпоративна сигурност на „Газпром“ Александър Тюляков. 

След месец в московското му жилище бе открито тялото на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на „Газпромбанк“, както и телата на жена му и дъщеря му. Малко след това в Испания бяха открити мъртви мениджърът на „Новотека“ Сергей Протосенко, жена му и дъщеря му. 

През юли 2022 г. в елитно селище във Финския залив беше открито тялото на 61-годишния Юрий Воронов – гендиректор на транспортната компания „Астра Шипинг“, която е обслужвала и арктическите проекти на „Газпром“. 

През февруари 2023 г. в Подмосковието в дома му бе открит мъртъв бившият петролен магнат Вячеслав Ровнейко. Съсобственикът на белгийската петролна компания Nafta (B) N.V. прави сериозен капитал на енергийния пазар през 90-те, а после основава Urals Energy със зетя на Борис Елцин Леонид Дяченко. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече