Пеевски е ново издание на Бойко Борисов от неговия турбопериод

0

- Advertisement -

„Пеевски е своеобразно ново издание на Бойко Борисов от неговия турбопериод“, коментира психиатърът д-р Николай Михайлов. Според него управлението на “сглобката“ ще бъде запомнено с това, че е “нелепо“. “Тази сглобка представлява насипна политическа реалност“, обобщи д-р Михайлов.

Според психиатъра самият Борисов е встрани, “но не се радва, че конкурентът му Пеевски успява да бъде това, което прилича на самия Борисов“. “Пеевски отива нагоре, а Борисов надолу. Пеевски е своеобразно ново издание на Борисов от неговия турбопериод от началния му вход в политиката. Сега Борисов е загубил самоувереност“, каза Михайлов.

- Advertisement -

Трудно е да се направят прогнози за бъдещето на управлението и да се следят неговите стъпки поради “неяснотата, задкулисните разговори, пререканията, кризисните моменти на надвесване над бездната“. А “накрая всички осъзнават неизбежността да бъдат заедно“, смята Михайлов. И допълни, че условие за тази неизбежност е “свръхзадачата на това управление да обезпечи стабилност на една прифронтова държава до война – да обезпечи реализацията на съюзническите задължения. Това стои като императивна задача на това управление“, посочи Михайлов пред бТВ.

Според специалиста, в тази “фрагментирана ситуация няма собствено лидерство“. “Има трима души, които носят на плещите си, но са твърде заинтересовани – Борисов за ГЕРБ, Василев за ПП-ДБ и третият е Пеевски. Пеевски е свръхстранната фигура. Той играе във вакуума на отсъствието на решителна лидерска фигура. Той е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател. Атакува го по начин, по който това се прави – не се занимава с министрите“, допълни психиатърът. Но подчерта, че депутатът бизнесмен няма да получи нужната подкрепа, за да стане премиер.

Във връзка с изказване на Даниел Лорер, че “позициите на Пеевски се променят за добро“, Михайлов коментира, че стъпките “за добро“ не са оставили никакви следи, както и че остава неясно как се стигнало до тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече