Нов скандал се заформя в София: Странни талпи препречват тротоар

0

- Advertisement -

Нов скандал се заформя в столицата. Този път причината са странни дървени талпи, които пречат на пешеходците да се движат нормално по тротоара на ул. „Цар Шишман“ в центъра на София, пред централния вход на 133-то училище “ А.С.Пушкин „.

За новата „арт“-инсталация сигнализираха потребители в социалната мрежа фейсбук. Според тях това е още една част от коледната украса на града, но освен че пречи на пешеходците в района, е поставена и без капка мисъл за инвалидите и слепите хора.

Свидетели твърдят, че много от хората, в опит да не се спънат, преминавали на отсрещния тротоар.

Ето какво написа по този повод във фейсбук писателката Милена Фучеджиева:

Както се казва на чист български ето следващото wtf.
Тази декорация има две основни цели – да намали пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит.

Сега понеже не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго ниво, с претенции. И ще има голяма жал и неразбиране защо хората са така зли и най-вече завистливи, неразбирайки гениалния замисъл на подобни безсмислици, но „ърбън“ и „естетично издържани“. Yeah right.

Посоката е ясна, очертава се да се опитат да ни вкарат в хъб на недостижима за семплата софийска мисъл, естетика. Стартъп „Вие не ни разбирате“ в посока модерност.

- Advertisement -

Кой откъде е? Този въпрос наистина е важен, макар и отговорите често да са дълбоко замаскирани. Някои от нас обаче виждаме като скенери на летище.

От друга страна някой може би се е опитал да визуализира с йероглифи нечленоразделна реч на човек погълнал всякакъв алкохол и субстанции. Кгххгккккххх мноо съм пиян на Шишман, брат.

А инвалиди и слепи просто мечтаят за този тротоар.

Абе вие нормални ли сте? Вкарвате ни в някаква „колективизация“ от нов тип, което не е изненада имайки предвид някои фамилни особености, но все пак много рязко и бързо ни засипахте с глупости.

Да броим след колко дни и това ще изчезне, а някой колектив ще проплаче немощно, че изпълнението не е било като замисъла Това се превръща в лоша система – слагат, махат, после слагат друго, но всичко това струва пари.

ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ГЛУПОСТИ ИЗ ГРАДА!

Мълчах за бурята, мълчах за портите, писна ми да мълча.
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече