Кой е автентичен? Идва още една сглобка – и в СОС!

0

- Advertisement -

Ще има сглобка в Столичния общински съвет, прогнозира политологът доц. Петър Чолаков.

„Няма как да няма сглобка. Най-вероятно в много отношения ще бъде доста безпринципнаЩе се играе на парче. Ще играят и с хората на Ваня Григорова, и с ГЕРБ, с всеки ще играят“, смята той. И добави:

„Надеждата е във Васил Терзиев – като нова политическа фигура – това да бъде фигурата, около която да бъде възобновен проектът на тези формации ПП-ДБ“.

Политологът изрази съмнение, че всичко, планирано от депутатите, ще се гласува преди коледната почивка. 

По отношение на бюджета той очаква все пак, че ще се постигне някакво съгласие

- Advertisement -

Според него по-големият препъникамък е при конституционните промени.

„За мен въпросът е – каква е цената на това управление, каква е политическата цена, която доведе до формирането на сглобката, която се създаде през юни, на база на какъв компромис беше изградена тя“, посочи политологът в интервю за предаването „Преди всички“.

И си отговори: „Цената на това правителство не е тайна. Това до голяма степен беше се разсеят мрачните облаци над главата на г-н Борисов и г-н Горанов. Г-н Сарафов прати в трета глуха делото за „Барселонагейт“ и делото за изнудването на хазартния бос Васил Божков – тези неща отидоха в трета глуха, а самият Сарафов, който е замесен в аферата „Осемте джуджета“, даже някои го наричат „деветото джудже“, вероятно ще продължи поне още една година да бъде временно изпълняващ главен прокурор, а нищо чудно и да стане„.

Чолаков подчерта също, че според голяма част от юристите и специалистите в България, конституционните промени не са добре обмислени и претупани. По думите му има голямо неразбиране на фундаментални конституционни принципи, но в същото време голям апетит и желание да се реже Конституцията на парче. 

Ротацията ще се случи, изказа мнението си Петър Чолаков. По думите му голяма част от избирателите възприемат сегашното правителство като такова на ПП-ДБ основно. 

Според него големият въпрос е за автентичността. „Кой е автентичен“, попита той в ефира на БНР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече