НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Коронавирусът е изтекъл от лабораторията в Ухан

0

- Advertisement -

Наскоро публикувани документи и вътрешни съобщения относно предложение за изследване на коронавирус от 2018 г. разкриват опасенията на учените, че китайската лаборатория – която сега е в центъра на теорията за изтичане на лабораторни данни за COVID-19 – ще бъде разглеждана от американски служители като риск за безопасността.

Чернови и бележки относно предложение за безвъзмездна помощ, наречено Project DEFUSE, в съавторство с американски изследователи и учени от Института по вирусология на Ухан, бяха получени по Закона за свобода на информацията във връзка с въпросите, повдигнати в американския Конгрес.

Предложението, което в крайна сметка е отхвърлено и му е отказано финансиране от Агенцията за напреднали изследователски проекти в областта на отбраната на САЩ (DARPA), е внесено от вече спорния EcoHealth Alliance и се опитва да тества инженерни коронавируси на прилепи по начин, който би ги направил по-лесно предавани на хората .
Изследователите предлаGAT да се въведат „подходящи, специфични за човека места на разцепване“ в шиповите протеини на свързаните със SARS вируси в лабораторията.

- Advertisement -

Според новите документи изследователите са планирали да проведат част от изследването в лабораторията в Ухан, където предпазните мерки за безопасност не отговарят на стандартите на САЩ.

Проектопредложението беше публикувано през 2021 г. и породи съмнения, че пандемията от коронавирус може да е причинена от заразен лабораторен техник или неправилно изхвърляне на опасни отпадъци от съоръжението в Ухан.
Сега съобщенията и бележките между авторите на предложението, както и ранните чернови, публикувани тази седмица, добавят още доказателства към теорията, съобщава Евроком.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече