Туризмът ще се спаси от нелепата министърка с белите ботушки? 4 промени в МС напролет

0

- Advertisement -

Ротацията, която трябва да се осъществи след два месеца, се очертава да доведе до 4 промени в кабинета, твърди бТВ. С министерските си кресла ще се сбогуват тези, които тотално разочароваха през последните месеци – министърът на икономиката Богдан Богданов, на здравеопазването – Христо Хинков, на спорта Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

Последното име е и най-спорното в настоящия състав на Министерски съвет.

Зарица Динкова ще се запомни единствено с нелепата си поява в Царево, ден след голямото бедствие, когато тя блесна като манекен – с бели ботушки, клинче и прическа. Сякаш беше там, за да се покаже, а не да свърши реална работа и да успокои туристическия сектор.

Върхът на нелепостите бе опитът на Зарица да спаси две сухоземни костенурки, пускайки ги в морето. След този случай тя намали публичните си появи и за да не стават гафове журналисти вече не са канени на събития с нейно участие, а всички са длъжни да се задоволят със суховато прессъобщение. 

- Advertisement -

Само преди месец стана ясно, че Зарица Динкова е напуснала партията, която я изстреля в министерството на туризма – ПП „Зеленото движение“. Това обаче не означава край на политическата й кариера, защото според източници от „Продължаваме промяната“ тя ще е част от евролистата за предстоящите през тази година избори. Мястото и било обещано от един от съпредседателите на партията – Кирил Петков, до когото била близка.

В интерес на истината туристическият бранш и до момента работи трудно с нея, като постоянно я критикува за липсата на комуникация. 

Големите сдружения в туристическия бизнес още с номинацията на Динкова за министър реагираха остро на кандидатурата и поискаха нейното оттегляне. 

Зарица Динкова не е позната в туристическия бранш. Тя е магистър по дипломация и международни отношения от Университета „Комплутенсе“ и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Тя беше заместник-министър на външните работи в двете служебни правителства през 2021 г.

Преди това е била главен политически съветник в Европейския парламент към евродепутата Радан Кънев. Има опит като мениджър на големи международни проекти за ООН и ЕС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече