Прибираме 6619 мигранти сочи документ от 2022 г.

0

- Advertisement -

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвини правителството в лъжа заради твърдението му, че не сме се съгласили срещу въздушния Шенген да приемем обратно мигранти, които в момента се намират на австрийска територия. Трифонов цитира парламентарно питане на австрийска депутатка и отговора на техния вътрешен министър Герхард Карнер на въпроса колко бежанци се е съгласила България да приеме обратно.

Лидерът на ИТН публикува в профила си във Фейсбук целия диалог между депутатката и министъра в парламента, както и документите с данните, посочени в отговора.

„По някакво стечение на обстоятелствата разполагам с документ от австрийския парламент. Този документ е официалният отговор на Министерството на вътрешните работи на Австрия на питане на депутатката Стефани Криспер, а нейното питане е следното, цитирам: (Screenshot 1)

Заглавие на документа: Отговор на парламентарно запитване

Членът на Националния съвет, д-р. Стефани Криспер, задава писмен парламентарен въпрос на 28 февруари 2023 г. под номер 14357/J относно „задържане, депортиране, Дъблин и процедури за отнемане статут на бежанец и закрила през 2022 г.“

Документът съдържа статистика относно всички процедури по задържане, депортиране и отнемане на статут на бежанец.

А ето и отговора от министъра на вътрешните работи, господин Герхард Карнер, със сигнатура 13976/AB от 28 април 2023 година:

Скрийншот: Фейсбук, профил на Слави Трифонов

Колко искания за реадмисия е подала Австрия към други договарящи държави през 2022 г.?

През 2022 г. е имало 13 400 молби за реадмисия от Австрия.

Отговор на въпрос 48а:

- Advertisement -

Моля, посочете броя на молбите за реадмисия към всяка отделна страна (държава, брой молби за реадмисия) и националността на лицето, засегнато от молбата за реадмисия.

В таблицата за България са отбелязани 9196 мигранти.

Скрийншот: Фейсбук, профил на Слави Трифонов

Отговор на въпрос 48b:

Моля, посочете исканията за реадмисия съгласно критериите за приемане (член 18(1)(b), 18(1)(c), 18(1)(d), 20(5) Дъблин III-VO 604/2013). (screenshot 3)

Отговор на въпрос 49:

Колко искания за приемане и обратно приемане от Австрия са били одобрени или отхвърлени от държавите, към които Австрия се е обърнала през 2022 г.? Моля, избройте по прием/повторен прием, месец, страна на произход на съответното лице и исканата държава.

Тук отговорът за България в таблицата е – ПРИЕТИ искания за 6619 мигранти, посочва Слави Трифонов.

Скрийншот: Фейсбук, профил на Слави Трифонов

„Тоест, за 2022 година Австрия е отправила искания за връщане в България на 9196 мигранти и България се се съгласила да приеме обратно 6619 мигранти. От документа става ясно още, че България се е съгласила да си върне най-много мигранти – 6619. Следващата е Румъния, която се е съгласила да си прибере 1274 мигранти, а трета е Италия със 725… Е, Румъния били 20 милиона, а Италия 60 милиона. Голям праз. Ние сме малки, но смели!“, обобщава лидерът на ИТН.

„Абсолютно съм съгласен с думите на премиера Денков, че по въпроса за приемането на мигранти обратно от Австрия, има много дезинформация и затова трябва да се вярва само на документи. Току-що ви показах документа и, за да съм абсолютно точен, след това, което прочетете, ще ви пусна документа в неговата цялост!“, завършва постът му във Фейсбук.

„Явно една от основните битки, която се води в момента, е битката между лъжата и истината. Битка откакто свят светува, но, в момента, заради това правителство, което управлява България и заради хората, които го подкрепят, тя е твърде актуална. Ежедневна. Постоянна“, прави още заключението Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече