Политолог: Има огромно поле за протестен вот

0

- Advertisement -

В последните няколко месеца нивата на поляризация в политиката, ако не спадат, поне не се качват. Но това дали поляризацията се покачва или спада, не застрашава управляващата конфигурация. Това каза пред БНТ политологът Димитър Ганев.

Скандалите от последните седмици и месеци засега не се отразяват на управлението, но те се трупат. Въпросът е кога ще дойде точката на пречупване, когато някой ще реализира този протестен потенциал. В политиката вакуум няма. Когато някъде има празно пространство, то неминуемо ще бъде реализирано, каза още Димитър Ганев.

- Advertisement -

Още в самото начало на управлението на този кабинет нямаше особен ентусиазъм. В последните месеци правителството има критично ниски нива на одобрение. В предишни периоди, когато е имало такива критични нива на одобрение на управлението, е имало реална алтернативна, която да натрупа активи от това. В момента няма такава реална алтернатива. Не можем да кажем че опозицията в Народното събрание може да предостави тази алтернатива при едни предсрочни парламентарни избори, заяви Ганев.

Съдейки по последните избори, има огромно поле на т.нар. протестен или наказателен вот. От днешна гледна точка не мога да кажа кой ще реализира този вот, посочи политическият анализатор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече