Тодор Тагарев: Военната индустрия процъфтява заради Путин

0

- Advertisement -

„Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин“. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той участва във форума „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации“ София Тех Парк.

„Необходимо е бързо развитие и внедряване на нови продукти, както и мащабно производство. Това дава възможности за развитие на българската индустрия, тя вече има прекрасни перспективи“, подчерта Тагарев.

Министърът коментира и шпионския скандал в ГДБОП и задържания служител.

- Advertisement -

„Няма специална проверка за случая от вчера, това е обичайна операция на службите, съответно със законите. Трябва да се притесняваме от враждебното влияние в нашата страна, има сили, които инвестират ресурси в това“, каза той.

На въпрос относно темповете на модернизация на българската армия, Тодор Тагарев обърна внимание на бюджета за отбрана. Той отбеляза, че постепенно расте бюджета за отбрана, като програмите за инвестиции имат 15 милиарда лева заложени и вече 9 са част от програмите за самолети, бойни машини, радари и кораби.

Министърът на отбраната завърши като коментира важните аспекти от обсъжданията на форума и в частност многонационалните формати за закупуване на въоръжение: „На форума днес обсъждахме обстойно участието на България в многонационални формати. Ние вече ставаме част от това. Едно е страна сама закупува въоръжение, а друго няколко страни да се обединят, обемът става много по-голям и цената по-малка. Така участваме за инициативата за Европейски небесен щит“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече