Борисов: Външно министерство остава на ГЕРБ или отиваме на избори 2 в 1

0

- Advertisement -

Лидерът на партията постави ултиматум на партньорите си във властта

ГЕРБ-СДС не отстъпват Външно министерство на ПП-ДБ. Ясно и точно: Мария Габриел – премиер, Външно министерство, единственото което имаме – при нас, да се избере министър, който защитава държавните, а не партийни интереси. Всички други министри и областни управители остават при тях (ПП-ДБ). Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И допълни, че ако така поставените условия не бъдат изпълнени, „няма какви преговори да се водят повече“ и изборите през юни може да се окажат 2 в 1 – за Европарламент и национални.

- Advertisement -

„Потресен съм от изказването на Денков, който искал Външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега, като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ – само министри на ПП, чий глас чуват там“, попита Борисов.

Всички политики, за които се бяха споразумели участниците във властта, са на пауза, докато „ПП използват министерствата като излаз да се чувало какво правят”, допълни лидерът на ГЕРБ. „Направили сме така, че дори те да си приписват наши заслуги, нашите партньори в Европа и Америка да знаят кой е свършил цялата работа”, каза още Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече