Психиатърът д-р Любо Канов: Невежеството на дрогираните силиконки зад волана е поразително

0

- Advertisement -

Няколко случая на девойки, хванати да шофират под въздействието на наркотици, разбуни духовете в социалните мрежи. Последната задържана бе участничката в конкурса „Мис Силикон“ Катрин Йорданова. Пробите на 23-годишното момиче отчетоха наличие на кокаин в кръвта й.

Ето как психиатърът Любомир Канов описва емоционалното състояние на жените с множество корекции по себе си, които без свян се качват на автомобилите след употреба на забранени субстанции: 

„Никой не може да запомни лицата на тези момичета. Те следват идеален имидж на барби като по учебник – скули, попълвани понякога с филъри, устни, уголемени до безобразност, екстеншъни и силикон. Този образ е ниският идеал за желана красота. Подобен вкус бе възпитаван през мутренската субкултура, която се настани у нас в последните 30 години и стана доминираща. Не споменавам Слави Трифонов и неговите танцьорки, както и социалните мрежи, в които се разпространяват образите за подражание. Донякъде има имитационно преследване на такива модели на поведение и външност, идващи от Запад. Там виждаме чудовищно обезобразени красиви жени.

Напорът да покриеш сексуалния имидж за това, което е желано и което би било възнаградено поради тази разюздана свръхпредизвикателна сексуалност и свръхподчертаване на вторичните полови белези, се преживява вътрешно като път към успеха. Той се асоциира с пари и хубави коли. Неслучайно ще отбележа ниските чела на подобни жени, защото тяхното невежество и непознаване на елементарните факти на живота са поразителни. Не е ясно какво са учили в училище и докъде са стигнали, но по-подозрителното е, че някои влизат във висши учебни заведения и получават дипломи. Дори стават юристки.

- Advertisement -

Тази култура е заразителна. Едно бедно момиче си „позволява“ подобрения, за да стане толкова желана, че да се качи на подиума в заслепение на някакъв вечен купон, където се раздават пари, майбах, ролс-ройс, пътувания до Малдивите. Имаме и един космат татко с мускули и злато около врата, който поддържа този стил на живот, но и често я бие, когато остават насаме.

Почти всяка по-хубава девойка, ако не произхожда от по-бедно семейство в провинцията или не е израснала в семейство със здрави устои, се стреми към този подиум подобно на насекомото, което отива към лампата и изгаря живо там. Тези деца, млади момичета, бързо биват зарибени и с дроги. Те стават зависими към този начин на живот и субстанции. Девойки от този тип прибягват до наркотиците, защото спонсорите им ги зарибяват в опит да се постигне непрекъснат екстазен купон, тоест веселие безкрай и безотговорност до върха. Музиката е силна, хвърлят се пари във въздуха, карат се коли с 300 км/ч. Няма наказание, ти си горе в очите на лидерите на този вид култура.

Има ли момент на осъзнаване? Говорим за умствения капацитет на момичетата да разбират съществото на деянията си и последствията. Тук съвестта и разкаянието са доста закърнели, защото в страната ни отдавна отсъства Бог и морал. Възпитанието се води в социалните мрежи. Там децата на 12 години оформят светогледа си. Ниската култура на рап музиката се състои в хиперсексуализиране на отношенията.

Всеки опит да им се обясни кое е редно или не, работи трудно върху отровената почва. Това е бедата, съдържаща се в културата, която няма своя противовес и противник. Няма и пример от отрудени родители, които или не са се занимавали, или не могат изобщо да ги възпитат. Крайният резултат – млади хора, които са разглезени, но емоционално необгрижени.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече