Прокурор Зартова: Нотариуса беше гост на банкет на СРП

0

- Advertisement -

Мартин Божанов-Нотариуса е присъства на неофициално събиране извън София в хотел-ресторант, на който имаше много хора. Не само колегите от СРП, имаше всякакви външни посетители. В разговор с колеги установих, че той е присъствал на този банкет. Това заяви по време на изслушване във временната парламентарна комисия, създадена да разследва фактите около групата на Нотариуса, бившата ръководителка на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова.

Тя подаде оставка, след като стана ясно, че от години се познава и е в приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен за сътрудник на Нотариуса. Тя обаче бе категорична, че двамата „никога не са разговаряли за производства“.

“Не е ясно кой точно го е поканил. Чух версията, че някой го е поканил и този някой е колега. Няма да му кажа името, тъй като това съм го установила в неофициален разговор”, разкри Зартова.

- Advertisement -

В Софийска районна прокуратура никога не е осъщестяван чадър, пазене на сянка, нито нещо подобно върху преписки и досъдебни прозиводства, свръзани с Мартин Божанов-Нотариуса, нито с друго съдебно производство. Разбирам, че сега е удобен момент за лов на вещици и е нужна изкупителна жертва, подчерта тя.

Преди нея бе изслушана съдия Владислава Цариградска, която директно я обвини в осигуряването на прокурорски чадър над Нотариуса. Цариградска разкри още, че продължава да бъде заплашвана „да се кротне“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече