Чистка във Варна! Борисов смени ръководството на ГЕРБ в града

0

- Advertisement -

Бойко Борисов с нова чистка, този път във Варна. Тази сутрин лидерът на ГЕРБ смени ръководството на структурата в морския град. Създава се общинска структура на ГЕРБ-Варна с лидер Николай Костадинов, кмет на район „Владислав Варненчик“.

„Изчаках няколко месеца след изборите, за да видя дали нещо добро се случва за Варна. Портних направи една грешка – влизане в междуличностни конфликти в един град, в който всички се познават“, коментира Борисов.

„Варна не може да остане в насипно състояние, в което е в момента – бюджет няма. Във Варна много тарикати мислят, че са важни, но няма АМ „Хемус“, няма стадион, няма мостове, няма нищо. И няма да има!“, допълни той. 

Междувременно Борисов призова Васил Терзиев да започне работа за бюджета на София. Бойко Борисов призова пред целия партиен актив Иван Портних да не се меси в работата на Варна: „С който и от двата кмета да бяхме играли във Варна, щяхме да победим, но Портних не заслужаваше това.“

„Забелязвам колко майсторски колегите лидери на други партии играят своята политическа игра. В същото време с колегите от ПП работихме много добре – с компромиси, но свършихме много работа. Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, защото аз имам принципи. По никакъв начин не приемам да се обиждат хората“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ продължи с коментарите след вчерашната драма в парламента. „Промяната“ сега се обърна – не било меморандум, а работен документ.

- Advertisement -

Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа на какво са ги учили в Харвард. Слагаш една червена линия – мюретата, в случая ГЕРБ, се хвърля с нея – за външния министър, и взимаш всичко друго.“

„Докато уж само се разменим, всички министерства и агенции ще останат в ПП. Евала на Кирил Петков, изигра обществото!“ Днес пък „Промяната“ казаха, че не им се ходи на избори. А ми поставят ултиматуми в меморандума си, разкри Борисов.

„И сега те казват, че за да покажат колко голяма работа са, се отказват от поста външен министър, създават един министър по европейските въпроси, което е горе-долу същото. И всичко друго остава за тях. А днес чуваме, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате?“, риторично попита Борисов. 

„Сега ПП казват, че другите партии нямат право да предлагат добри хора и добри експерти. ПП-ДБ искат да сложат НПО-кадри вместо избора на хората – всички останали партии. Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така – да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой друг освен ПП-ДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите.“

„Тихомълком, докато ни пробутват меморандума си, Асен Василев сля „Митниците“ – това малка агенция ли е?! АДФИ – и тя беше сменена. Цялата отбрана е в ръцете на ПП, цялото здравеопазване – в ДБ“, възмути се още Борисов. 

И продължи: „Оказа се, че един болт не сме изпратили на Украйна, докато нашите братя украинци гинат на фронта. Правителствени решения не се изпълняват. И искат на Тагарев да даваме добра оценка?! Нищо не сте свършили“, каза Борисов. 

Той съобщи пред медиите, че в 17:30 ч. ще проведе среща с ресторантьори и рибари относно предложението за перките в морето. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече