Копринка Червенкова: Меморандумът е абсолютен брътвеж

0

- Advertisement -

Меморандумът на ПП-ДБ е абсолютен брътвеж, изказа мнение пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

„Там не се говори толкова за политическа отговорност, там се говори за правила, по които ще се раздели властта. Всичко това е обвито в много думи. Написано е така, че на Борисов да му писне да чете и да каже „Добре, давайте да подписваме“. Тук се оказа, че не излезе така работата и трябваше нашите партньори да се намесят, за да вкарат Борисов в правия път“, обясни тя.

Според нея днешният език е адекватен на носителите му

„Изведнъж много органично те започнаха да говорят за парцали, за лекета, за всякакви такива неща – нищо неорганично не виждам тук. Тази органика, ако те са малко по-рационални и умни, би трябвало да ги притесни. Тя е много лоша характеристика за тях. В един момент, мисля, че те ще се притеснят – когато ще се наложи да плащат за това, което в момента говорят. За всичко се плаща“.

Много ми е жал за Христо Иванов, каза още Копринка Червенкова и обясни: „Пеевски го закова в един образ, от който той не може да избяга. Оттук нататък всички ще си го представят в скута на Пеевски. Той толкова време флиртуваше откровено с Пеевски – това всички го виждаха и му говореха да се освести. Настигна го съдбата и го наказа за това. За езика им те ще бъдат наказани“. 

Има видимо злорадство, но те си го заслужиха, смята журналистката. Не разбирам защо вчера цял ден всички се тюхкаха защо е избухнал Пеевски, коментира тя и напомни за идеята за клуб „Ускорение“. По думите ѝ в него са участвали от ДБ, част от ПП, но никой от ГЕРБ и ДПС:

„Разбра се, че този клуб вече заявява откъсване от общата конфигурация, разцепване. /…/ Този клуб „Ускорение“ беше началото на разграничението.Пеевски още тогава започна да нервничи и се хвърли в атака срещу президента, за да може да компенсира съпротивата срещу него“. 

Изведнъж се яви този меморандум, продължи Червенкова. И добави: 

„Пеевски веднага прозря кой го е написал. Всички разбрахме, че това е писано от Христо Иванов. Пеевски си даде сметка, че това е окончателната му раздяла с бъдещата власт. Това създава проблем при неговото избиране за шеф на партията. Допускам, че Доган ще го наложи и днес ще го изберат, но оттук нататък той се клати. Нормално е тези хора, които ще го избират, да попитат „Ние всичко дадохме, подкрепихме им всичките капризи на тия и какво получихме – нищо, и кой е виновен за това – Пеевски“. 

Пеевски видя, че този „мумурандум“ е едно спиране на неговата кариера, а за него тя е адски важна. Той затова избесня и нарече какво ли не Христо Иванов“, изказа мнението си Копринка Червенкова в интервю за предаването „Политически НЕкоректно“.

- Advertisement -

Според нея в главите на ПП-ДБ е минала мисълта, че могат да разклатят Пеевски пред неговата партия, която днес трябва да го избира:

В момента те това правят – те го клатят. Той си дава сметка за това. Оттук нататък той трябва да е страшно активен, за да може да компенсира това разклащане и да не се случи така, че на Доган в един момент да му писне, да го пусне по пързалката, да пусне водата в тоалетната и лицето Пеевски да приключи“.

По думите ѝ партия ГЕРБ е бясна на тази сглобка. Според нея Борисов е уплашен отвън. „Нашите евроатлантически партньори си дават сметка, че техните протежета ПП-ДБ ще получат много нисък резултат на едни избори и на тях няма да може да се разчита. И затова никакви избори. Затова Бойко Борисов вчера чрез Христо Иванов съобщи, че той тръгва на преговори„. 

Комисията за Нотариуса

Копринка Червенкова коментира и създадената комисия след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса: 

„Тук има едни елементарни неща, които трябва да се случат – трябва да се разбере кой уби Алексей Петров и кой уби Нотариуса. Като се разбере това, всичко ще се разплете. Никой не иска да бърка там. Имаше клюка, че Алексей Петров много иска да стане шеф на ДАНС. Тук трябва да се мисли кой се страхуваше от обстоятелството, че Алексей Петров ще стане шеф на ДАНС. Има един застрашен. Никакъв проблем не е за полицията да разбере и да разнищи тези убийства. Аз си мисля, че изпълнителят на Алексей Петров няма да бъде открит, но че този, който го е поръчал, може да бъде открит. Това е възможно, никакъв проблем не е“.

За конгреса на ДПС

Според журналиста ако конгресът на ДПС не беше днес, а следващата седмица, щяхме да имаме 7 дни, в които много неща можеха да се изговорят. Сега няма да ги чуем и ще има временно примирие, смята тя.

„Цялото човечество се разглези, потъна в самодоволство и фалшиво охолство, което сега ще му го вземат. Човечеството стана безкритично“, каза със съжаление Червенкова и в заключение подчерта:

Живеем в много изглупял и изпростял свят„. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече