Атанас Зафиров: Управлението буксува. Избори 2 в 1!

0

- Advertisement -

„Твърдо оставаме на нашата позиция – искаме избори 2 в 1. В тази политическа реалност, която ни се сервира ежедневно от сглобката, не можем да продължаваме да живеем – не може всичко да се измерва в постове, в проценти, в разделяне на влияние.“Това заяви пред БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП.

БСП прави оценка на деветмесечното управление по сектори, съобщи той и попита „има ли смисъл да съществува такова управление, освен да се делят регулаторите“.

„Това управление буксува. Както и да се опитваме да осмислим неговото съдържание. Когато имаме буксуващо управление, трябва да се върви напред, а напред се върви само с избори“, коментира Зафиров в предаването „Преди всички“.

Свалихме политическото доверие от по-голяма част от групата на общинските съветници в София, потвърди Зафиров и критикува поведението на част от социалистите в Столичния общински съвет.

„След това „особено“ решение на общинските съветници имаше много остра реакция от огромна част от социалистите. Подкрепиха председател, излъчен от ПП-ДБ – същите, които преди това нарязаха Паметника на съветската армия. Това е в пълно противоречие с решението на Националния съвет и с принципната политика на партията да не се влиза в колаборация с ГЕРБ където и да било. Тази остра реакция раздели организацията. Няма как с разделена организация да правим избори (европейските – бел. ред.) Даваме възможност на социалистите в БСП – София да решат какво ръководство да изберат.“

- Advertisement -

Вместо да борим модела ГЕРБ и корупцията, ние реанимираме модела „ГЕРБ“, смята Зафиров. По думите му, въпросът не е личен, а принципен и част от общинските съветници на БСП са предали избирателите, които са гласували за прекратяването на модела „Борисов – Фандъкова“.

„Този модел, с който се борим от години, на практика го реанимираме.“

Според Зафиров „няма как да вадиш флашки, да обвиняваш тези хора във фалшификация, да броиш бюлетини и в същото време да се прегърнеш с тях“.

Запитан дали целта е била Иван Таков да бъде отстранен, Атанас Зафиров подчерта, че „излишно се преекспонира тази тема“, „всеки социалист може да кандидатства за всички останали постове в партията“ и „никой не е ограничен във възможностите си“.

Заседанието на Пленума е било проверено напълно в съответствие с устава и правилника, увери Зафиров по повод на отправени упреци в тази посока.

В Бургас също е имало „залитане към нездрави отношения с ГЕРБ“, поясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече