Пеевски: Докато си делкат властта, политиците обричат живота на хиляди инсулинозависими

0

- Advertisement -

Докато си делкат властта, политиците обричат живота на хиляди инсулинозависими, отбелязва съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и призова за незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната като сигнализира и.ф. главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, съобщи пресцентърът на ДПС.

Сигналът е подаден, след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти.

“Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си.

Докато министри, лидери и политици срамно си делкат властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено, заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта.

Призовавам управляващите да спрат срамното делкане. Да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават.

Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа!?

Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!”, предупреждава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече