Който ходи на инструктаж в Москва, работи срещу националния интерес, отсече Денков

0

- Advertisement -

Още преди 3 месеца казах, че докато съм премиер няма да има решения за изпращане на български войници в Украйна.

Това заяви в парламента премиерът Николай Денков. Той и министърът на отбраната Тодор Тагарев бяха извикани в Народното събрание, за да обяснят какво е отношението на България към появилите се заявки, че западните държави може да изпратят войски в Украйна и дали са поели ангажименти на срещите си в чужбина.

В понеделник Тагарев бе в Париж на конференция по сигурността, а същия ден Николай Денков бе в Украйна. 

Това, че чужд политик е решил да го постави като въпрос, е негово право. Няма нито едно решение на Министерския съвет, което да не съответства на решенията взети в тази зала. Такъв въпрос не се обсъжда, увери Денков за изпращането на войските.

Посещението ми в Украйна също е подчинено на решенията на парламента и на Министерския съвет, които са публично известни. За да прекратя всякакви спекулации, декларацията, която подписахме с президента Зеленски е качена на сайта на Министерския съвет, продължи той.

- Advertisement -

ЕС и НАТО спазват договорите. Затова в преговори с Украйна, тя ще бъде присъединена, когато условията позволявт, т.е. когато спре военният конфликт. Това заяви от трибуната премиерът Николай Денков.

Този конкфликт е започнат от Путин В Русия и ще приключи когато Русия реши. Всеки, който помага на Русия работи срещу националния интерес на България, повиши тон от трибуната министър-председателят.

Включително и тези, които ходят на инструктаж в Москва, добави той и предизвика подвикванията от страна на „Възраждане“ в залата.

За хората ,които подкрепят Възраждане – Русия е тази, която подтикска в окупираните територии българските граждани и хората с български етнически произход, заяви Денков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече