Организацията на евреите „Шалом“ погна сериала „Съни бийч“: Потресаващо невежество и обидна некомпетентност!

0

- Advertisement -

Организацията на евреите в България „Шалом“ погна сериала „Съни бийч“ заради объркване на религиозни атрибути, носени от „арабски“ герои в сериала.

„Много членове на българската еврейска общност се обърнаха към нас с възмущение за неуместно използвания еврейски религиозен шал – талит, вместо арабски шал – кафия при представяне на герои с арабски произход в излъчения в неделя епизод на сериала „Съни Бийч“ по BTV“, се казва в позиция на „Шалом“.

„Бихме искали да информираме всички притеснени наши членове, че председателят на ОЕБ “Шалом” проф. д-р Алек Оскар и председателят на Централен израилтянски духовен съвет г-н Максим Делчев са сезирали ръководството на „Би Ти Ви Медия Груп“ за тази изключително сериозна грешка.

Сигурни сме, че тя е обидна не само за членовете на еврейската общност, но и за членовете на арабската и мюсолманската общност в България.

- Advertisement -

Използваме повода да се обърнем към всички продуценти, за в бъдеще, когато включват непознати за тях тематика и текстове в своите продукции, да се консултират с компетентни в сферата организации и институции, за да се избегнат подобни грешки“, заявяват от еврейската организация.

„Потресаващо невежество и обидна некомпетентност! Следва продуцентите на сериала да се извинят, даже да свалят епизода и да редактират съответните снимки и кадри“, настояват български евреи под официалната декларация на „Шалом“.

В последните серии на „Съни бийч“ героите на популярните актьори Любомир Ковачев и Даниел Пеев-Дънди влязоха в ролята на араби.

Продуценти на сериала са Иван Христов и Андрей Арнаудов и тяхната компания „Междинна станция“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече