Антон Станков: Защо бе убит Нотариуса?

0

- Advertisement -

„Относно случая „Нотариуса“ – свидетели сме на бездействия от страна на съдебната власт, полицейски протекции и т.н.“- това мнение изрази бившият правосъден министър Антон Станков.

„Имаме един застрелян човек. Когато се стигне до причината защо е бил убит, ще стане ясно каква е била дейността му. Дотук имаме някакви показания. Когато се стигне до истината, тогава ще се разплете мрежата“, смята специалистът.

Относно временната парламентарна комисия, създадена да разследва всички факти и обстоятелства около дейността на Нотариуса, Станков каза следното пред БНТ:

- Advertisement -

„Историята сочи, че винаги когато се създават подобен тип комисии, проблемът се замита под килима. Ана Караиванова, зам.-министър на правосъдието – беше написала един много сериозен доклад за антикорупцията – с посочени имена и т.н. Какво стана с този доклад? Сигурно бере праха в Народното събрание. Можем да подозираме, че подобни комисии са създадени с цел да отвлекат общественото внимание“, каза още той.

Станков посочи още, че идеята, че организираната престъпност трябва да бъде разследвана по специален начин, все още не е загубила своята актуалност.

„Кой ще вземе бухалката – явно това е големият проблем в момента. Гледайки исторически на нещата, мога да кажа, че тези хора, които се стремят към създаването на бухалки, не си дават сметка, че все пак политическият хоризонт, който си поставят, е къс. На мен лично ми липсва една по-далечна визия“, поясни бившият министър на правосъдието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече