Панев : Борисов и Петков си знаят спатиите , дори и да не си говорят

0

- Advertisement -

Трябва да питате Борисов и Петков, но напълно е възможно да няма разговори между тях вече 2 седмици. Все пак и двамата имат сериозни ангажименти в последните седмици. Но имайте предвид, че вече 9 месеца функционира това парламентарно мнозинство, знаят си спатиите. 

Това каза Владислав Панев от ПП-ДБ по bTV. Той няма да присъства на преговорите днес.

Нямаме време за губене. Разполагаме с не повече от 12 дни за преговори. Разговорите трябва да започнат от управленската програма. Голямата крачка, която трябва да направим са принципите и механизмите за промяна в регулаторите. Имената на министрите няма да са препъни камък, смята той.

За него предложението на Бойко Борисов ПП-ДБ да получат МВнР и регулаторите, а ГЕРБ останалите министерства, е шега. По думите му това не е реалистично. 

- Advertisement -

Панев изтъкна, че предложението 50:50 не е разпределяне на баница, а механизъм за носене на отговорност. Според него в регулаторите не трябва да има политически лица, а експерти. Алтернативата е регулаторите да бъдат бухалки, или да спират картелните, подчерта той.

Народният представител посочи, че не нови избори, а правителство, което не може да свърши нищо полезно е най-лошият сценарий. Добрият сценарий е да има реформаторско правителство, което да но поведе напред, смята той. По думите му ПП-ДБ са готови за нови избори, ако все пак се стигне до такива.

Панев е категоричен, че трябва да има писмена форма на споразумение. Девет месеца работим добре. Важно е да се свърши работа, допълни той.

Депутатът изрази надежда ролята на ДПС да изчезне или поне да намалее след ротацията. Той не изключва възможността ПП-ДБ да търсят подкрепа и от други партии за регулаторите, , които трябва да се гласуват с 2/3 мнозинство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече