Ваня Григорова с позиция защо машинистите не се съгласяват за два бона заплати

0

- Advertisement -

Работещи в метрото в София планират да излязат утре на протест с искане за достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в „Метрополитен“, съобщиха от КНСБ.

Между синдикатите има разнобой в подхода как да се разпределят средствата. КНСБ настоява всички служители да получат по 15 процента, а от „Подкрепа“ смятат, че така ще се увеличи диспропорцията в основната заплата. Разликата в момента достига 1000 лева за една и съща длъжност, посочи общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

- Advertisement -

Спор между синдикатите за разпределение на увеличените средства за работещите в Градския транспорт има, обяви Григорова. Тя даде пример с разлика в заплатите.

„Проблемът е в „Метрополитен“, защото там в рамките на една длъжност има грандиозни разминавания. При машинистите има машинисти с 1600 лева основно възнаграждение и такива с 2600 лева основно възнаграждение. Очевидно е, че публични средства не може и не бива да се използват за задълбочаване на диспропорциите в рамките на една длъжност и вече един синдикат обявява публично протест. Няма как тези спорове, които до момента от две седмици се водят в рамките на предприятието, да не станат публични“, коментира Григорова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече