Какви компромати откриха в лаптопите на Пепи Еврото?

0

- Advertisement -

Прокуратурата повече от година пази в тайна и не огласява публично какъв доказателствен материал е открит при обиски в имотите на скандалния бивш следовател и бос на прокурорската банда за рекет „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото, обявиха от организацията „Антикорупционен фонд“ (АКФ).

От публикувани протоколи от претърсването в апартамент на столичната ул. „Свиленица“ край ресторант „Осемте джуджета“, ползван от Пепи Еврото като офис, става известно, че са намерени два лаптопа, един мобилен телефон, множество напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители – компактдискове, лентови носители, касети с ленти и една дискета.

Всички доказателства са надлежно описани и след това пратени в районната прокуратура. Впоследствие обаче те са иззети от горестоящата градска прокуратура. Накрая делото е пратено във Върховния касационен съд. Преди това обаче доказателствата са били преглеждани от прокурора от Софийска градска прокуратура Йордан Петров. Той е магистратът, прекратил делото срещу Пепи Еврото.

- Advertisement -

През лятото на 2022 г., в разгара на войната между тогавашния главен прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, Пепи Еврото и приближения му Кристиян Христов се сдобиха с обвинения за незаконни записи на магистрати.

Обиските в имотите на бившия следовател са били в рамките на разследването за незаконните записи. Прокурорът Сулев, повдигнал обвинение срещу Пепи Еврото, към днешна дата е подсъдим заради това, че е превишил правомощията си.

Неофициално се твърди, че в компютрите и в дисковете, открити при обиските в имотите на Пепи Еврото, са открити видеозаписи от даване на подкупи на магистрати, документирани в ресторант „Осемте джуджета“. Петьо Петров е в неизвестност, след като избяга от България миналото лято, похищавайки 6-годишния си син от бившата си жена Любена Павлова, която е давала показания срещу него и срещу Борислав Сарафов. Миналата есен детето на Любена Павлова беше върнато.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече