Бити с бухалки и горени със запалки: Българки са принуждавани да проституират в Италия

0

- Advertisement -


Задържани са 22 души, 21 от които са българи

Българки са принуждавани да проституират в Италия и били бити с бейзболни бухалки, ако се съпротивлявали като към тях е проявена особена жестокост. Това стана ясно след разследване на италианските власти. 22 души вече са арестувани в Италия, 21 от които са българи. Четирима души са задържани и у нас. Те са от Лом и Враца и ще бъдат екстрадирани в Италия по решение на Окръжния съд в Монтана.

Българките отивали зад граница с обещание за работа, а след това са били принуждавани да проституират. Седалището на престъпната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ са изпращали парите в България.

- Advertisement -

„При нас пристигнаха за изпълнение четири европейски заповеди за арест от съда в град Лече. Те бяха за лица с постоянни адреси в град Лом. Те са били задържани незабавно от полицията, а ние бяхме уведомени, за да бъде призната процедурата по придвижване на европейската заповед за арест”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Окръжна прокуратура – Монтана Лилия Илиева.

По думите ѝ от европейската заповед за арест става ясно, че задържаните лица са част от организирана престъпна група, която е набирала предимно българки, които са принуждавани да проституират в Италия. „Самото наказателно производство ще провеждат колегите в Италия”, посочи тя.

Илиева подчерта, че задържаните у нас не са криминално проявени. „Нямат висящи производства към този момент. Това са млади хора около 20-25 години”, заяви тя.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече