Отвратително: Пиян персонал се търкаля в дом за хора с умствена изостаналост

0

- Advertisement -

Мизерия, мръсотия и пиян персонал – такива условия откри кметът на Горна Оряховица при внезапна проверка в дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово.

Кметът Николай Рашков отишъл в дома с екип на полицията, за да види как се изпълняват служебните задължения и спазва ли се трудовата дисциплина. Внезапната проверка е в резултат на множество сигнали.

- Advertisement -

„В петък се случи проверката, със съдействието на полицията и координирана с областния директор. В двора на заведението бяха пуснати обитатели на дома, без никакво наблюдение и контрол. Хората бяха лишени от обгрижване”, заяви кметът и уточни, че условията в сградата са били изключително лоши.

По думите му след като едвам намерили персонала в сградата, видът им наложил проверка за алкохол. „Установихме трима употребили. Единият, от които се оказа с 1,71 промила алкохол в кръвта. Това беше потресаващо”, допълни Рашков.

„Оттук нататък следват кардинални мерки. Ще предприемем дисциплинарни уволнения и действия по пълен контрол”, категорчно каза кметът. И допълни, че знае за разследвания, които според него са „заметени”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече